Επιδοτήσεις για όλα εκτός από τρακτέρ …έχει ο Αναπτυξιακός νόμος! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Επιδοτήσεις για όλα εκτός από τρακτέρ …έχει ο Αναπτυξιακός νόμος!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ άρδευσης, σταβλικές μονάδες, net metering, θερμοκήπια, ξηραντήρια, αποθήκες, παγολεκάνες, αμελκτικά, ψυγεία κ.α χωράνε στις διατάξεις της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Επιλέξιμη δαπάνη για πρώτη φορά ο εκσυγχρονισμός της κτηνοτροφικής μονάδας χωρίς να χρειάζεται επέκταση. Ανοιχτό μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει για αιτήσεις το καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου όπου μπορούν να κάνουν αίτηση επιχειρήσεις (όχι φυσικά πρόσωπα) του αγροτικού τομέα οποιουδήποτε μεγέθους και συλλογικά σχήματα όπως ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί. Το συγκεκριμένο καθεστώς καλύπτει επενδύσεις που αφορούν κτιριακές ανάγκες και τον εσωτερικό τους εξοπλισμό, αρδευτικό εξοπλισμό, net-metering ενώ τρακτέρ, παρελκόμενα, αγορά ζώων και φυτικού κεφαλαίου δεν επιδοτούνται. Για παράδειγμα, μία αγροτική επιχείρηση μπορεί να επιδοτηθεί για να κατασκευάσει ένα θερμοκήπιο και παράλληλα να εγκαταστήσει και σύστημα γεωθερμίας για τις ανάγκες κάλυψης των ενεργειακών της αναγκών.
 Η ίδια επιχείρηση, σύμφωνα με το agronews.gr, έχει το δικαίωμα να φτιάξει μέσα στο ίδιο σχέδιο εγκαταστάσεις προετοιμασίας προϊόντων για πρώτη πώληση όπως ψυγεία, ξηραντήρια, διαλογητήρια, πλυντήρια και συσκευαστήρια. Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους εδώ δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους κλάδους ανεξαιρέτως (αιγοπροβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, χοιροτρόφοι αλλά και πτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι) να επιδοτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση έχουν την επιλογή να κατασκευάσουν, να επεκτείνουν ή να εκσυγχρονίσουν μία σταβλική εγκατάσταση και παράλληλα να αγοράσουν και ό,τι χρειάζεται επιπλέον για τη λειτουργία της, όπως: αμελκτικά συγκροτήματα, ταινίες μεταφοράς, σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών, συγκροτήματα παραγωγής ζωοτροφών, συγκροτήματα θέρμανσης και δροσισμού, ταΐστρες, ποτίστρες, αποτεφρωτήρες κ.ά. Σημειώνεται εδώ ότι σε όλες τις περιπτώσεις επιδοτείται και το μισθολογικό κόστος τυχόν νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages