ΟΛΕΘΡΟΣ… για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε λάδι και ελιά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΟΛΕΘΡΟΣ… για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε λάδι και ελιά

Προ
εκτάσεις σοβαρές, και έχει και λαμβάνει, η υπόθεση με την επιβολή δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, ανάμεσα στα οποία το ελαιόλαδο και η ελιά. Δασμοί που έχουν καθοριστεί να φθάσουν και στο υψηλότερο επίπεδο, της τάξης του 100%. Κι ενώ πέρα από την ολιγωρία που είχε στο παρελθόν αποτυπωθεί, δεν έχουν ακόμη υπάρξει απαντήσεις, αυτές αναζητά και ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας που βλέπουν μπροστά μια οικονομική απειλή. Ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.
 Επιβολή δασμών ύψους 100% στο ελληνικό ελαιόλαδο από τις ΗΠΑ 
 Tο ενδεχόμενο επιβολής υψηλών δασμών ύψους 100% της εμπορικής αξίας των ευρωπαϊκών ελαιολάδων και ελιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Στην ερώτηση επισημαίνονται τα σοβαρά κενά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Επίσης τονίζεται αφενός η ανάγκη να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υλοποίησης των συγκεκριμένων δασμών και αφετέρου να προασπιστούν τα συμφέροντα των παραγωγών και των επιχειρήσεων και να προστατευθούν οι σχετικές θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages