7 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

7 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε συνάντηση στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία εξετάστηκαν διάφορα προβλήματα και δόθηκαν λύσεις, ο περιφερειάρχης συνέστησε το έκτασης περί τα 7 στρέμματα οικόπεδο που έχει αγοράσει η Περιφέρεια στην Κυπαρισσία να παραχωρηθεί στον Δήμο Τριφυλίας για αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές. Η σχετική εισήγηση θα έλθει σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
Εξ άλλου, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση και χρηματοδότηση της κατασκευής του προαυλίου χώρου του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους.
Ο εν λόγω ναός, ο οποίος αποτελεί σημαντικό βυζαντινό μνημείο της Τριφυλίας με μεγάλη επισκεψιμότητα -και τον οποίον ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο-, ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ήταν έδρα επισκόπου -αφού η Χριστιανούπολη είχε γίνει αρχιεπισκοπή από τα τέλη του 11ου αιώνα-, και παρέμεινε έδρα μητρόπολης μέχρι το 1833. messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages