ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι “συνέπειες είναι πολύπλευρες και μεγάλες.Οι οικονομίες κλυδωνίζονται και η έκβαση είναι ακόμη αβέβαιη. Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την πολύπλευρη κρίση, με συγκριτική επιτυχία. Δρα συνετά, μεθοδικά και αποτελεσματικά.Αυτό αναγνωρίζεται στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σκηνή, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.
Ενδεικτικά, πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Προβλέψεις της, επισήμανε την «ταχεία πολιτική αντίδραση της Κυβέρνησης», με «δημοσιονομικά μέτρα που στρώνουν τον δρόμο για ταχύτερη ανάκαμψη», «τα οποία αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις».
Επιπρόσθετα, η σημερινή, εξαιρετικά θετική Έκθεσή της, στο πλαίσιο της 6ης αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας, αναδεικνύει την υπευθυνότητα της Κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, επιβεβαιώνει τόσο την ταχύτητα λήψης μέτρων όσο και την επάρκεια αυτών, και επισημαίνει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες του τελευταίου χρονικού διαστήματος”.

Σχέδιο 4 φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας η κυβέρνηση έχει σχέδιο που ξεδιπλώνεται, μεθοδικά και αποφασιστικά, σε 4 φάσεις, ώστε να απαντηθούν, κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, οι διαφορετικές ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν από τις ορθές επιλογές της χώρας στο υγειονομικό πεδίο.
Κατά την 1η φάση, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, είχαμε περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα.
Στη 2η φάση, στην οποία σήμερα βρισκόμαστε, πραγματοποιείται σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.
Η 3η φάση, από τον επόμενο μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο, θα χαρακτηρίζεται από την προοδευτική ανάκαμψη της οικονομίας.
Και στη συνέχεια, κατά την 4η φάση, υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας, θα έχουμε ανάταξη της οικονομίας.
Στόχος αυτού του προγραμματισμού είναι η ταχύτερη και πιο ισχυρή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να ανακτήσει τη δυναμική που είχε αναπτύξει πριν την υγειονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages