Απαράδεκτες καθυστερήσεις και υπο-χρηματοδότηση στη Δακοκτονία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Απαράδεκτες καθυστερήσεις και υπο-χρηματοδότηση στη Δακοκτονία

Ερώτηση στην βουλή συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής Σταύρο Αραχωβίτη και άλλους 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διαδικασία του προγράμματος της δακοκτονίας. Την ώρα που η τιμή και η ζήτηση του ελαιόλαδου και της βρώσιμης ελιάς βρίσκονται στο κατώτερο σημείο των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την έναρξη του προγράμματος.
Βρισκόμαστε ήδη στο μήνα Μάιο και ενώ πέρσι, οι σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν τους πρώτους δυο μήνες του 2019 επέτρεψαν την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος, φέτος οι καθυστερήσεις είναι ήδη εμφανείς. Την ώρα αυτή, που αυξημένοι πόροι και ανθρώπινο δυναμικό, εργατοτεχνικό και επιστημονικό,  και υλικά θα έπρεπε να είναι έτοιμα, η φετινή ολιγωρία βάζει σε κίνδυνο την παραγωγή και καθιστά αμφίβολη τη βιωσιμότητα των ελαιοπαραγωγών και αγροτών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή τους, μεταξύ άλλων, ζητούν από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης:
  • Nα αυξηθεί το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2020 και o αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας αλλά και
  • Tην έγκαιρη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και κατάλληλων μέσων και υλικών που απαιτούνται για το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages