ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σχετικά με τις υποχρεωτικές τηλεδιασκέψεις στα σχολεία :
1.Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο γενικά για τις τηλεδιασκέψεις.
2.Δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη για τις τηλεδιασκέψεις.
3.Τίθενται σοβαρά ερωτηματικά προστασίας των προσωπικών δεδομένων των καθηγητών και προφανώς των μαθητών.
4.Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης,της δυναμικής της τάξης,του κλιματος εμπιστοσύνης και της ελεύθερης έκφρασης μιας και ο μεγάλος αδερφός παρακολουθεί .
5.Δεν εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των μαθητών το δικαίωμα των μαθητών να εκπαιδεύονται σε περιβάλλοντα μη βίας  μιας και μια ερώτηση για παράδειγμα ενος μαθητή  μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο χλευασμού
στα κοινωνικά δίκτυα ή στοYouTube .Θύμα εξευτελισμού μπορεί βέβαια να πέσει και ο εκπαιδευτικός πράγμα που έχει γίνει πολύ συχνά στο παρελθόν .
Πολλά αντιφατικά μηνύματα,διαφορετικά μέτρα και σταθμά και προφανώς τεράστιες συγκρούσεις μιας και δεν μπορείς να αναγκάσεις έναν εκπαιδευτικό να βιντεοσκοπείται αν δεν το θέλει .
Τέλος για παράδειγμα θα μπορεί ένας πατέρας -παιδεραστής να ακούει και με τον τρόπο αυτό να συμμετέχει στην σχολική τάξη.
Αν από το μάθημα ταυτοποιήσει τον μαθητή αντιληφθεί το συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο των παιδιών και μετά το προσεγγίσει σε διαδικτυακό ή πραγματικό περιβάλλον ποιος θα έχει την ευθύνη ;;

Πρόταση
Το υπουργείο κεντρικά μπορεί να δημιουργήσει διαδικτυακό σχολείο και εκεί όσα παιδιά για διάφορους λόγους απουσιάζουν από τις τάξεις τους  να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Απλές λύσεις ,οικονομικές και χωρίς να αναστατώνουν την σχολική κοινότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages