Τουρισμός: Θα έρθει το κάμπινγκ σε πολυτελείς σκηνές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Τουρισμός: Θα έρθει το κάμπινγκ σε πολυτελείς σκηνές

Στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές Μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».
Με αυτό αναμένεται να θεσπιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ το εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκει επίσης να αναδείξει την Ελλάδα στους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στον κόσμο.
Η πραγματική πρωτοπορία ωστόσο στο σχετικό νομοσχέδιο είναι το γεγονός ότι με αυτό εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος του σήματος πιστοποίησης glamping. Πρόκειται για έναν όρο που ναι μεν αναφέρεται στο κάμπινγκ, αλλά «πολυτελή διαμονή στη φύση», μέσα σε σκηνή δηλαδή αλλά με πολυτέλεια ή αλλιώς glam.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου:
Με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.
Θεσπίζεται Σήμα Glamping, το οποίο αποτελεί σήμα πιστοποίησης πενταετούς διάρκειας, με ειδικό λογότυπο και χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού σε νομίμως αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις)που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια της παρ. 3 και τις λειτουργικές προδιαγραφές glamping του άρθρου 39. Όταν το glamping λειτουργεί σε συνδυασμό με ξενοδοχείο, απαιτείται να βρίσκεται σε διακριτή θέση του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages