ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου και τα εποχικά από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο το ερώτημα είναι πόσα ξενοδοχεία θα πάρουν το ρίσκο να ανοίξουν τη φετινή σεζόν;
O πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μαρινάκος θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι εξαγγελίες, να δει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να αποτιμήσει το κόστος, για να αποφασίσει. «Εάν δεν υπάρχει ζήτηση γιατί να ανοίξουμε;», λέει στο inside story. Κατά τον κ. Μαρινάκο «το 40% των ξενοδοχειακών μονάδων ενδεχομένως να μην λειτουργήσουν εφέτος. Που είναι μια ισχυρή πιθανότητα, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι σκέφτονται να ανοίξουν ορισμένες μόνο μονάδες τους, και δη αυτές στις οποίες ο επισκέπτης θα μπορεί να φθάσει, κατά προτίμηση, οδικώς».
Ο αριθμός των τουριστών, λοιπόν, θα κρίνει εν τέλει το ποιοι, πόσοι και σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Αν και σαφής απάντηση για το πόσοι ξένοι τουρίστες θα επισκεφθούν εφέτος την Ελλάδα δεν υπάρχει (το μείγμα εισερχόμενου-εγχώριου τουρισμού στην Ελλάδα είναι 93% εισερχόμενος και 7% εγχώριος), μπορούμε να υποθέσουμε ποιοι ξένοι τουρίστες θα αποφύγουν να επισκεφθούν τη χώρα. Όχι μόνο γιατί φοβούνται μην εκθέσουν τον εαυτό τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο –η χώρα είναι από τις πιο «καθαρές»– αλλά γιατί πολύ απλά, τα περιοριστικά μέτρα που θέτουν οι χώρες τους για να τους αποτρέψουν από το να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι απαγορευτικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, βασικού τροφοδότη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Η κυβέρνηση Τζόνσον, όπως αναφέρουν τα βρετανικά σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα τους από το εξωτερικό. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι αν ένας Βρετανός τουρίστας επιθυμεί να κάνει δύο εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρει άδεια ενός μήνα. Η Αυστρία είναι λίγο πιο ελαστική. Όσοι φθάνουν στη θα μπορούν να παρακάμψουν την 14ήμερη καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν το τεστ – κοστίζει 199 ευρώ – αλλά θα το πληρώσουν οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages