ΑΙΤΗΜΑΤΑ Επαγγελματίων Εστίασης Κυπαρισσίας στο Δήμαρχο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΑΙΤΗΜΑΤΑ Επαγγελματίων Εστίασης Κυπαρισσίας στο Δήμαρχο Τριφυλίας

Αντιπροσωπεία των επαγγελματιών εστίασης Κυπαρισσίας συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 15/05/2020 και ώρα 13:30, με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, προκειμένου να του εκθέσουμε και προφορικά τα αιτήματά μας.
Καταθέσαμε κείμενο αιτημάτων προς τον Δήμο και την κυβέρνηση, μετά το ¨lockdown¨ και την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο. Στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία η στήριξή μας, προκειμένου  να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας .
Στα παραπάνω έχουν προστεθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Άνω Πόλης λόγω της καθυστέρησης των έργων ανάπλασης. 
Στη συνάντησή μας, ο κ. Δήμαρχος, κατανόησε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε όσον αφορά τον Δήμο, ότι θα τα ικανοποιήσει.
Συγκεκριμένα τα μέτρα που τέθηκαν ευθέως προς τον Δήμο ήταν:
  • Σημαντική μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου μετά την άρση απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων και μετά την ολοκλήρωση του έργου για τα καταστήματα της Άνω Πόλης.
  • Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων(οπωσδήποτε εκείνων με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ), από δημοτικά τέλη και φόρους (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, φόρος ηλεκτροδοτούμενων)από 1/3 ως το τέλος του 2020, αναστολή πληρωμής τελών πριν την 1/3
  • Απαλλαγή ενοικίων όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις, π.χ. κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κτλ.
Απαιτείται και από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου μας, καθώς είναι ο κλάδος που έχει πληγεί για το μεγαλύτερο διάστημα και αν δεν βοηθηθούμε σημαντικά, τίθεται πλέον και θέμα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages