ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αντιμέτωποι με τις κλιματολογικές συνθήκες είναι για μία ακόμα φορά οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας σε επίπεδα ρεκόρ για την εποχή έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα δέντρα που βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας. Ανησυχία εκφράζεται επίσης από την άρνηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αυξήσει τη χρηματοδότηση της δακοκτονίας. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Ύπαιθρος», «είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία, αφού κανονικά η ελιά δεν δένει με 35 βαθμούς. 
Η μέγιστη θερμοκρασία έπρεπε να είναι 27-28 βαθμοί κανονικά. Η τελική εικόνα όμως θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες». Σε ό,τι αφορά τη δακοκτονία, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε πως τα χρήματα που διατίθενται είναι περιορισμένα, υπογραμμίζοντας ότι «κανονικά η δακοκτονία έπρεπε να είχε ανατεθεί στις οργανώσεις παραγωγών που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και θα έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουν την παραγωγή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages