ΣΠΕΙΡΑ είχε διαπράξει 43 κλοπές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Κορινθία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΣΠΕΙΡΑ είχε διαπράξει 43 κλοπές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Κορινθία






 Στο πλαίσιο επιχείρησης που οργάνωσαν σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία, στα «χέρια» αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου έπεσε μια σπείρα που διέπραττε κλοπές από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου στην Πελοπόννησο.

Μαζί με τη Δίωξη Ναρκωτικών, την Ο.Π.Κ.Ε. και την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου συνέλαβαν δύο μέλη της σπείρας, ενώ ένα ακόμη κρατείται ήδη στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας καθώς είχε συλληφθεί επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Γυθείου.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει 37 κλοπές στην Ηλεία, τέσσερις στην Μεσσηνία και δύο στην Κορινθία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 9.460 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης κοσμήματα και αντικείμενα αξίας 11.730 ευρώ.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν οχήματα στα οποία άλλαζαν συνεχώς χρώμα και τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν κλέψει από άλλα οχήματα. Πήγαιναν με αυτά σε παραλίες και «άνοιγαν» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα λουόμενων σπάζοντας τα τζάμια ή έμπαιναν από τις ανασφάλιστες πόρτες, ενώ έκαναν και διαρρήξεις σε σπίτια.
Σε έρευνες που έγιναν στα παραπήγματα, όπου κατοικούν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων και κατέσχεσαν κινητά και ρούχα που είχαν χρησιμοποιήσει, καθώς και ένα από τα αυτοκίνητα της σπείρας.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages