ΕΦΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΕΦΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε στο LiveNews για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», τόνισε.

Ερωτηθείσα για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο τα σχολεία στη Νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.

Ήταν κάθετη για την μεγάλη χαλάρωση που μπορεί, όπως είπε, να φέρει ένα νέο κύμα.

“Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι”, υπογράμμισε.

“Αν υπάρχει μια σημαντική μείωση και μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα, ενδεχομένως το πρώτο που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί είναι τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί”.

Αναφορικά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και ενδεχομένως της εστίασης η κυρία Τσολιά, τόνισε πως “θα εξεταστεί το θέμα, θα συζητηθεί. Να μην έχουμε χειρότερη επάνοδο των αριθμών μετά τις γιορτές”.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages