ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ- ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ- ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...
 Είναι ξεκάθαρο ότι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου η δεκαπενθήμερη απαγόρευση σε τοπικό επίπεδο, δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα στην επιπέδωση της καμπύλης του ιού. Σε συνδυασμό με την σημαντική απόκλιση των προβολών και της τελικής τάσης των επιδημιολογικών στοιχείων, την ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, αλλά και η απειθαρχία στην τήρηση των μέτρων αναγκάζουν την κυβέρνηση να βγάλει νωρίτερα και πιθανόν ταυτόχρονα όλα τα όπλα που ακόμη έχει στη φαρέτρα της. Είναι επίσης σαφές ότι πλέον μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες ο τερματισμός της καραντίνας να γίνει στις 30 Νοεμβρίου.

Ενδέχεται μετά τις 19 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης η Σύνοδος Κορυφής για τον Covid-19, μαζί με το ευρωπαϊκό στίγμα, αλλά και τα δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή, να δοθεί ένα νέο ορόσημο. Κάποιοι το προσδιορίζουν ακόμη και στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, αυτή τη στιγμή όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Επιπλέον ολοκληρώθηκε το κλείσιμο των σχολείων, κάτι που δεν απέκλεισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάποιες πηγές πάντως προσδιορίζουν χρονικά το λουκέτο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις προσεχείς ημέρες. Ακόμη υπάρχει ο περιορισμός σε επαγγελματικές δραστηριότητες που ακόμη παραμένουν ελεύθερες.

Ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως το μεσημέρι της Τετάρτης. Με παρόντα τον Δημήτρη Τσιόδρα και λαμβάνοντας την τελευταία ενημέρωση για την Θεσσαλονίκη από τους Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε δεκτή την εισήγηση να σφίξει περισσότερο ο κλοιός του lockdown. Όπως έγραφε το newsbomb.gr την Τρίτη, οι πληροφορίες ήθελαν να γίνονται ακόμη σκληρότερες προτάσεις για τη χρονική ζώνη περιορισμού των μετακινήσεων. Φέρονται μάλιστα οι εισηγητές τους, να προκρίνουν την έναρξη της από τις 6 το απόγευμα. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Δεν πρόκειται για νέο μέτρο αλλά για αυστηροποίηση του πλαισίου που ήδη υπάρχει και καταστρατηγείται.

Σε κάθε περίπτωση εφεξής μονιμοποιείται το επίπεδο του κόκκινου συναγερμού για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των ελεγκτικών αρχών καθώς τα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν θεωρούνται ως ιδιαιτέρως κρίσιμα. Aπό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μπαίνει σε όλη την χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. newbombgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages