ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΤΑ πλεονεκτήματα με το 5G στην Ελλάδα από το 2021 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΤΑ πλεονεκτήματα με το 5G στην Ελλάδα από το 2021

 Μέσα στο 2021, ένα σημαντικο κομμάτι της χώρας θα έχει κάλυψη 5G - Η υιοθέτησή του θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας - Αναλυτικά τα οφέλη του

Σε ρυθ

μούς …5G θα ξεκινήσει να τρέχει από τις αρχές του νέου έτους η χώρα μας, με τη δημοπράτηση του φάσματος 5ης γενιάς να ολοκληρώνεται, με βάση το χρονοδιάγραμμα, πριν το τέλος του έτους.

Από την πλευρά τους, οι τρείς εταιρείες, Cosmote, Vodafone Eλλάδος και Wind Ελλάς οι οποίες χθες κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για όλες τις φασματικές περιοχές (ήτοι 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz) στη διαγωνιστική διαδικασία που θα διεξαχθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων με σκοπό τη χορήγηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς έχουν ήδη δηλώσει ότι θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την παροχή υπηρεσιών από τους πρώτους μήνες του 2021.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτείας και των παρόχων, μέσα στο 2021, ένα σημαντικο κομμάτι της χώρας θα έχει κάλυψη 5G.
Οσον αφορά τα οφέλη από την υιοθέτηση του 5G που θα έρθει σταδιακά στη χώρα, τα επόμενα χρόνια, μία καταγραφή επιχειρεί στο τελευταίο της ενημερωτικό η Wind με βάση και σχετικές έρευνες με πηγές από την Κομισιόν, την ΕΥ, την Accenture, την UBS, κα..

Το 5G διεθνώς και στην Ευρώπη
Διεθνώς, την επόμενη τριετία θα υπάρξει εκτόξευση των επενδύσεων σε εφαρμογές και υποδομές δικτύων 5G παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της EY με τίτλο «Maximizing the 5G opportunity for enterprise».
Μέχρι στιγμής το 5G εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 59% των συνολικών συνδέσεων στη Νότια Κορέα, περίπου το 50% των συνολικών συνδέσεων σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, το 31% στην Ευρώπη, το 25% στην Κίνα, 16% στις Αραβικές χώρες, 10% στις χώρες της ΚΑΚ, 7% στη Λατινική Αμερική, 6% στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και 3% στις υποσαχάριες χώρες.
Στη Νότια Κορέα, οι συνδρομές 5G έφτασαν τα 7,4 εκατομμύρια ενώ στην Ιαπωνία, όπου κυκλοφόρησε το 5G το Μάρτιο του 2020, ο αριθμός των συσκευών 5G που πωλήθηκαν από την NTT DoCoMo έφτασε τα 149.000.
Τα οφέλη της εισαγωγής των δικτύων 5G σε τέσσερις βασικούς κλάδους και συγκεκριμένα στους κλάδους της αυτοκινη- τοβιομηχανίας, της υγείας, των μεταφορών και της ενέργειας, θα ανέλθουν σε 114 δισ. ευρώ ετησίως.
Τα δίκτυα 5G αποτελούν βασικό πόρο για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά. Έως το 2025, η διείσδυση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 31%, που μεταφράζεται σε 217 εκατομμύρια συνδέσεις.
Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες απολαμβάνουν υπηρεσίες 5G (Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελβετία, Λετονία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο) και σε ορισμένες χώρες υπάρχουν περισσότεροι από ένας πάροχοι υπηρεσιών 5G.
Τα 5G οφέλη στην Ελλάδα
Για την Ελλάδα, η υιοθέτηση του 5G θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 4,18 δισ. δολάρια (περί τα 3,56 δισ. ευρώ, +1,2%) το χρονικό διάστημα 2022 – 2028. Σε περίπτωση συνεργασίας των παρόχων για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να αγγίξει τα 6,27 δισ. δολάρια (~5,34 δισ. ευρώ).
Αναφορικά με την απασχόληση, το 5G αναμένεται να δημιουργήσει 31.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας έως το 2028, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση της απασχόλησης μπορεί να φτάσει τις 46.000 νέες θέσεις.
Ως αποτέλεσμα, με βάση τις έρευνες, η τεχνολογία 5G θα είναι σε θέση, όχι μόνο να εξελίξει τις υπάρχουσες επικοινωνίες αλλά και να επιτρέψει καινοτόμες εφαρμογές και πρωτοποριακά επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και σημαντική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ.
Οι γνώσεις των ελληνικών εταιρειών σχετικά με το 5G, είναι εξαιρετικά υψηλές και οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι η τεχνολογία θα επιφέρει σημαντικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages