Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

   

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...
 
Παρεμβαίνω στο ζήτημα της δικαστικής δικαίωσης και κατά συνέπεια μονιμοποίησης των 16 συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, με σκοπό να ολοκληρωθεί η παρουσίαση του όλου ζητήματος.

   Οι δικαιωθέντες είχαν προσληφθεί με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου που ξεκινούσε το έτος 2014. Εξελικτικά είχαμε ανανεώσεις συμβάσεων τους, με απόφαση της τότε κεντρικής Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ). Με αποτέλεσμα να φτάσουμε με αυτήν την πρακτική στο Μάρτη του 2018, όπου έληξαν και οι συμβάσεις τους.

   Η τότε δημοτική αρχή Κατσίβελα – που σήμερα οι εκπρόσωποί της στο Δήμο ψηφίζουν υπέρ της μονιμοποίησής τους στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή – τότε εκφράζαν σταθερά, τελείως αντίθετες θέσεις. Για τα παραπάνω υπάρχουν ως αποδεικτικά στοιχεία οι δημόσιες συνεδριάσεις των ΔΣ, οι παρεμβάσεις των Σωματείων, δημοσιεύματα στον έγκριτο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς και η παρουσία των ιδίων των εργαζομένων σε ΔΣ προς υποστήριξη αιτήματός τους να συνεχίσουν την εργασία τους στο Δήμο Τριφυλίας. Αυτά είναι γνωστά γεγονότα, που ξεχνιούνται μόνο απ΄ τους κατοίκους της Χώρας των Λωτοφάγων, ή από εκείνους που έχουν συμφέρον να ξεχαστούν …

   Η συνέχιση της παραμονής τους στην υπηρεσία Καθαριότητας έως τον Φεβρουάριο του 2019, έγινε μετά από προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που επιβλήθηκαν στην τότε δημοτική αρχή. Τελευταία δε μέρα της απασχόλησής τους στον τομέα καθαριότητας ήταν η 11η Φλεβάρη 2019. Ισχυρές κι αδιάψευστες φήμες λένε ότι η τότε δημοτική αρχή είχε στα χέρια της την δικαστική απόφαση ΜΗ ανανέωσης της εργασίας τους, 4-5 μέρες πριν τη λήξη της Πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Δηλαδή, τους κράτησαν να καθαρίσουν το χώρο του Πανηγυριού και την άλλη μέρα απολύθηκαν. 

   Η σημερινή δημοτική αρχή, στα ίδια πατήματα με αυτά της προηγούμενης, τοποθετήθηκε κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στις 15 Γενάρη 2020, όχι δια στόματος του Δημάρχου αλλά δια μέσω του Αντιδημάρχου Οικονομικών με την κλισέ φράση: «δεν έχουμε λεφτά, δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε…»

   Μάρτυρας υπεράσπισης των αγωνιζόμενων τότε και σήμερα δικαιωθέντων συμβασιούχων, ήταν η υποφαινόμενη Ζωή Πετροπούλου, που κατείχε την θέση της Διευθύντριας Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, μέχρι και την μετάταξή της ως ΠΕ Γεωπόνος στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας, μέσω της κινητικότητας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ήταν υφιστάμενοί μου.

   Υπερασπίστηκα αυτούς, καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι η παρουσία τους στον τομέα ήταν απαραίτητη, διότι η εργασία τους κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

   Καθ΄ όλο εκείνο το διάστημα, αξίζει να σημειωθεί – κάτι που άλλωστε ήταν ευρύτατα γνωστό στο Νομό Μεσσηνίας αλλά και στο Πανελλήνιο – ότι διωκόμουν απ΄ την τότε δημοτική αρχή κατ΄ επανάληψη. Δίωξη επίσης σκηνοθετήθηκε και από παρατρεχάμενους της. Για όλες τις ανωτέρω διώξεις, δικαιώθηκα. 

   Για τους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας, άλλος μάρτυρας υπεράσπισης δεν υπήρχε, άρα δεν εξετάστηκε. Δεν θα δείξω φειδώ στην άρτια και τεκμηριωμένη νομική υπεράσπιση των εργαζομένων από τον κ. Μπουκουβάλα Χαράλαμπο, μην ξεχνάμε άλλωστε, αυτό επέβαλε και το καθήκον του ως δικηγόρος.

   Αυτή είναι η μη λειψή παρουσίαση του θέματος και επαναλαμβάνω, αναγκάστηκα να παρέμβω για την σφαιρική έκθεση του όλου ζητήματος. Αυτό άλλωστε απαιτούν και οι κανόνες της δεοντολογίας στη δημόσια γραφή.

   Η παρουσία μου ως υπερασπιστής τους στο δικαστήριο, δεν είχε να κάνει με πράξη φιλανθρωπίας, αλλά με πράξη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ήμουν εκεί να υπερασπίσω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των συνανθρώπων μου. Ένα δικαίωμα που ευτελίζουν και ποδοπατούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές  (οποιασδήποτε κοπής), όπου κι αν αυτές εφαρμόζονται είτε στην αυτοδιοίκηση, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή.


Φιλιατρά, 13-11-2020.     


Ζωή Αντ. Πετροπούλου


πρώην Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας


νυν ΠΕ Γεωπόνος ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας 

Περιφέρειας Πελοποννήσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages