ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ για τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού απαιτεί το Δ.Σ. Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ για τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού απαιτεί το Δ.Σ. Τριφυλίας


 Το δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή (14-11-2020) εξ αναβολής τακτική συνδεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη, ότι εντοπίστηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφικές μονάδες της Μεσσηνίας και σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον περιορισμό της εξάπλωσής του τίθενται σε καραντίνα μεταξύ άλλων και οι τ.κ. Του δήμου Τριφυλίας, Αετού, Σελλά και Τριπύλας, θεωρεί ότι είναι πολύ βασικό να παρθούν άμεσα μια σειρά από μέτρα για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ασθένεια και να μην προκαλέσει απώλειες του ζωϊκού κεφαλαίου και την οικονομική καταστοφή των κτηνοτρόφων ;

Ψηφίζει ….

Ζητά από την περιφέρεια και την κυβέρνηση:

  1. Να στελεχωθεί η Γεωργική Υπηρεσία Τριφυλίας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (κτηνιάτρους), ώστε να διασφαλιστεί η γρήγορη και έγκαιρη καταγραφή της κατάστασης, η προμήθεια εμβολίων και ο δωρεάν εμβολιασμός των κοπαδιών, χωρίς καμία επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
  2. Να εξασφαλιστεί η με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και των βιοτόπων που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη διαμονή ή την επιβίωση του εντόμου, φορέα της νόσου.
  3. Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των άρρωστων και απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματός τους.
  4. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού και της απαγόρευσης μετακίνησής τους.
  5. Να γίνουν δεκτά από την Κυβέρνηση τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και την απαλλαγή τους από χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages