Εξώδικο Δήμου στο μισθωτή του τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Εξώδικο Δήμου στο μισθωτή του τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας


Κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης στη μισθώτρια του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας, καθώς όπως υποστηρίζεται από τη δημοτική αρχή η μισθώτρια δεν έχει ανταποκριθεί στις συμφωνημένες υποχρεώσεις της σύμφωνα με την Έλευθερία'. 
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτριος Στριμπάκος στην εισήγηση του ανέφερε: 
«Ο δήμος, δυνάμει της με αριθ. πρωτ. 19699/07.10.2016 σύμβασης μίσθωσης προχώρησε στην εκμίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας, το οποίο βρίσκεται εντός οικοπέδου συνολικής επιφανείας 910,00 τμ, στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας. 
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε για 25 χρόνια και το μίσθωμα ορίστηκε, για τα δύο πρώτα μισθωτικά έτη, στο ποσό των 1.200,00 ευρώ μηνιαίως. Με την σύμβαση εκμίσθωσης η μισθώτρια ανέλαβε την υποχρέωση να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς στην σχετική Μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με τον συμφωνηθέντα ειδικό όρο η δαπάνη που θα προέκυπτε θα βεβαιωνόταν και θα συμψηφιζόταν με τα οφειλόμενα μισθώματα. 
Η δε διαδικασία συμψηφισμού περιγράφεται αναλυτικά τόσο στην ως άνω σύμβαση μίσθωσης όσο και στην σχετική διακήρυξη εκμίσθωσης. Μέχρι όμως και σήμερα, η μισθώτρια δεν έχει ανταποκριθεί στις συμφωνημένες υποχρεώσεις της όπως προκύπτουν και ορίζονται στα ως άνω έγγραφα και συνεπώς οι δαπάνες δεν έχουν συμψηφιστεί με τα οφειλόμενα μέχρι και σήμερα μισθώματα, τα οποία και εξακολουθούν να οφείλονται. Κατόπιν προφορικής εντολής του κ. δημάρχου προς τη νομική σύμβουλο του Δήμου, περί αποστολής εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης στην μισθώτρια, προκειμένου να διευθετηθεί το ως άνω ζήτημα, η νομική σύμβουλος προέβη στην σύνταξη εξώδικης προσκλήσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages