3η Γιορτή Καρπουζιού με ίδιες υποσχέσεις και παχιά λόγια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Μαΐου 2009

3η Γιορτή Καρπουζιού με ίδιες υποσχέσεις και παχιά λόγια

Κυριακή 17/5/2009
ΜΙΑ απο τα ίδια σε οτι αφορά τις εξαγγελίες των πολιτικών παραγόντων της Μεσσηνίας και με ευχολόγια για υποστήριξη του αγροτικού εισοδήματος ξεκίνησε χθες απο το Βορρέειο των Φιλιατρών η 3η κατά σειρά Γιορτή Καρπουζιού η οποία είχε και αρκετές απουσίες χωρίς όμως να μειώνει την αξία της γιορτής και το ενδιαφέρον του κοινού.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη απο διακεκριμένους Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εστίασαν στην σημασία των συλλογικών προσπαθειών αλλά και την ορθή γεωργική πρακτική με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και ποιότητας των προιόντων, καθώς το καρπούζι κατακτά ολοένα και περισσότερες αγορές ενώ το κόκκινο χρώμα του αποδεδειγμένα διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Προβλήθηκε βίντεο με το σποτάκι της γιορτής με ήρωα τον Τάκη τον Καρπουζάκη αλλά και αναφορές στη γιορτή του Αγρίλι τον επόμενο μήνα.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος επανέλαβε τις περσινές υποσχέσεις με νεώτερο μόνο την είδηση ότι την Δευτέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράφεται η σύμβαση για το Φιλιατρινό φράγμα που έχει δρόμο ακόμα να διανύσει ως την ολοκλήρωσή του και το μόνο παρήγορο είναι ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, ενώ επέμεινε στην δημιουργία του Δημοπρατηρίου για το οποίο παρατηρείται στασιμότητα καθώς το ενδιαφέρον απο την πλευρά των παραγωγών είναι κάτω του μετρίου. Ο βουλευτής κ. Κουσελάς και ο κ. Μαλαπάνης απο την μειοψηφία του Ν.Σ. υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να στηριχθεί απο την Πολιτεία ουσιαστικά ο παραγωγός και όχι να βιώνει εξευτελιστικές τιμές στα προιόντα με δράσεις και μέτρα που θα έχουν αντίκρισμα.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Κυπαρισσίας αναφέρθηκαν στις συλλογικές προσπάθειες των Δήμων να συνεχιστεί η γιορτή και να αποτελέσει το έναυσμα για μια γιορτή Τοπικών Προιόντων ως Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ πρόσθεσαν ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί δυναμικό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Πέρα απο τους χαιρετισμούς που ανακοινώθηκαν μετά τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση των καθηγητών σε καλλιέργειες καρπουζιού ώστε να δούν απο κοντά τις εξελίξεις και τα νέα υβρίδια που καταγράφονται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages