'Ανάχωμα στην ανεργία οι δράσεις του Υπουργείου Απασχόλησης' τόνισε η Καλαντζάκου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

'Ανάχωμα στην ανεργία οι δράσεις του Υπουργείου Απασχόλησης' τόνισε η Καλαντζάκου

ΣΤΑΣΗ στην 'Αρκαδιά' έκανε το μεσημέρι το διώροφο λεωφορείο γεμάτο απο χρώματα του νέου Αριθμού Μητρώου κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Απασχόλησης όπου κατάλληλο προσωπικό διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια για την εφαρμογή του ΑΜΚΑ που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα. Στο διώροφο λεωφορείο ήταν ο Δήμαρχος Κυπαρισσιίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της συμπατριώτης μας Υφυπουργού Απασχόλησης κας Σοφία Καλαντζάκου η οποία εστίασε στην εφαρμογή του νέου συστήματος, ενώ ερωτήθη απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη προγραμμάτων και μέτρων του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας και την εφαρμογή δράσεων για να ασχοληθούν οι νέοι άνθρωποι εκταμιεύονται 2,1 δις ευρώ από διάφορους πόρους όπως το ΕΣΠΑ για την συγκράτηση της ανεργίας. Μάλιστα επισήμανε την στενή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την πλήρωση 20.000 θέσεων στους Ο.Τ.Α.
Μιλώντας αποκλειστικά στο 'Πρωινό Δρομολόγιο' του 936FM έκανε αναφορές στην ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας τόσο για επιχειρήσεις και ιδιώτες αλλά και άνεργους υποστηρίζοντας ότι τα 'μέτρα θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην οικονομική κρίση και την διατήρηση των θέσεων εργασίας'. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Τρίτη πρωί 9 με 11 στην ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Α.Μ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Από τον Ιούλιο του 2009, υποχρεωτικά, οι πολίτες της χώρας θα έχουν το δικό τους, μοναδικό και υποχρεωτικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον επονομαζόμενο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α). Ο ΑΜΚΑ θα αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Απασχόλησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη δικτυακή πύλη, στη διεύθυνση www.amka.gr.
Μετά την απόδοση του Α.Μ.Κ.Α., κάθε πολίτης θα παραλάβει και την Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έως σήμερα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), ως ο αρμόδιος φορέας, έχει αποδώσει μηχανογραφικά Α.Μ.Κ.Α. σε περίπου 7.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους και μέχρι σήμερα έχει αποστείλει 2.000.000 Κάρτες Κοινωνικής Ασφάλισης σε δικαιούχους. Η αποστολή συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages