Αθλητικη Κυριακή στο Στάδιο και το..Κολυμβητήριο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Αθλητικη Κυριακή στο Στάδιο και το..Κολυμβητήριο!

31/5/2009
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Κυριακή ήταν η σημερινή για την Τριφυλία με εγκαίνα αθληιτκού σταδίου και επισκέψεις του υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ιωαννίδη με υποσχέσεις για την υλοποίηση αθλητικών έργων που φιλοδοξούν να συγκινήσουν τους νέους ανθρώπους. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Σταδίου στα Φιλιατρά με την κορδέλα των εγκαινίων να κόβουν οι 2 πολιτικοί εκπρόσωποι του ΥΠ.ΠΟ. παρουσία επώνυμων του πολιτικού κόσμου και του αθλητισμού.
Την βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις για τον περιβάλλοντα χώρο, τα κουλουάρ στίβου αλλά και τις εσωτερικές εγκαταστάσεις εξέφρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης που επέμεινε ότι το έργο υλοποιήθηκε απο κονδύλια αξιοποίησης των Ολυμπιακών ακινήτων και άμεσα δεν αφορούσε το αρμόδιο ΥΠ.ΠΟ. Ωστόσο μιλώντας στον 936FM σε ερώτησή του για την αξία των αθλητικών υποδομών υποστήριξε ότι έχουμε χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ποιοτικά έργα υψηλού επιπέδου για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Παρών στη τελετή ήταν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Αυλώνος, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κα εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ στο γήπεδο αίσθηση προκάλεσε ο δρόμος πρόσβασης που βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση.
Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς με τον κ. Ιωαννίδη παρουσία της υφυπουργού Απασχόλησης κας Σοφία Καλατζάκου, επισκέφθηκαν το Ανοικτό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας στις εργατικές κατοικίες. Εκεί παρουσία του Δημάρχου κ. Σαμπαζιώτη, των Αντιδημάρχων κ. Παν. Φωτεινόπουλου, Γρ. Γκότση, Ζαχ. Κανελλόπουλου, της Προέδρου του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, του Προέδρου του ΝΟ.ΚΥ κ. Γκότση και τοπικών φορέων ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών καθώς ολοκληρώνονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η διαμόρφωση της πισίνας. Μετά απο πιέσεις του ΝΟ.ΚΥ και φορέων ζητήθηκε να δοθεί ημερομηνία ολοκλήρωσης και έναρξης του έργου από τον εργολάβο δεδομένου ότι το έργο έχει καθυστερήσει σημαντικά. Μάλιστα κατά την επίσκεψη προ μηνών του κ. Γ. Γκότση και του κ. Κουσελά είχε δοθεί ως ημερομηνία ο Ιανουάριος. Μετά απο διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε τα εγκαίνια να εκπληρωθούν στις 14 Ιουλίου όπου ενδέχεται να διεξαχθούν και αγώνες Κολύμβησης στο νέο στολίδι της πόλης. Το κολυμβητήριο είναι θερμαινόμενο Ολυμπιακών διαστάσεων και θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες για προπόνηση αλλά και αγώνες πόλο και αναμένεται να γίνει κέντρο όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου Ο πρόεδρος του ΝΟΚΥ κ. Γεώργιος Γκότσης ζήτησε την τοποθέτηση ισοθερμικής κάλυψης για ελάττωση των απωλειών, κερκίδες και ρομποτάκια καθαρισμού της πισίνας. Μετά από πιέσεις του Υφυπουργού προς τον ανάδοχο του έργου, ζητήθηκε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά. Παρουσία του εργολάβου αναλύθηκαν οι παράμετροι του έργου αλλά και οι υπολειπόμενες εργασίες εξωτερικά και εσωτερικά των χώρων στην πισίνα, αποδυτήρια, εγκαταστάσεις. Μάλιστα ενώπιον όλων αποφασίστηκε τα εγκαίνια του έργου να πραγματοποιηθούν στις 14 Ιουλίου όπου θα διεξαχθούν και αγώνες Κολύμβησης στο νέο απόκτημα της Κυπαρισσίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το έργο έχει επάρκεια χρηματοδότησης και ο κ. Ιωαννίδης ενώπιον όλων ζήτησε απο τον εργολάβο την επιτάχυνση των εργολαβιών στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
Τέλος η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια σύντομη επίσκεψη στο Αθλητικό στάδιο της πόλης όπου οι υπεύθυνοι του Α.Ο. Κυπαρισσίας ζήτησαν να υλοποιηθούν τα έργα για τα αποδυτήρια και ο φωτισμός του Σταδίου αλλά και η πρόβλεψη για γήπεδο ή χώρο προπονήσεων για τα αθλητικά σωματεία. Παρών ήταν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής που εδώ και καιρό έχουν ενημερωθεί για τις ανάγκες του γηπέδου. Το κυρίαρχο αίτημα που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης στους Υπουργούς είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του σταδίου όπως προτείνεται στην εγκεκριμένη μελέτη που έχει κατατεθεί από το δήμο στην Γ.Γ. ύψους 1.500.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages