Ο Α.Μ.Κ.Α. μπαίνει στη ζωή μας και στη Μεσσηνία! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ο Α.Μ.Κ.Α. μπαίνει στη ζωή μας και στη Μεσσηνία!

Την Δευτέρα από τις 08:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό που θα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι πολίτες έγκαιρα να αποκτήσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης- Α.Μ.Κ.Α.
Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου υπογραμμίζει: «Από τούδε και στο εξής οι πολίτες της χώρας θα έχουν το δικό τους μοναδικό και υποχρεωτικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης –Α.Μ.Κ.Α.. Ο Α.Μ.Κ.Α. αποτελεί την ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε πολίτη σε όλες τις συναλλαγές του, που αφορούν στην εργασία και στην ασφάλιση: στη διαδικασία έναρξης απασχόλησης και ασφάλισης, στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, στην έκδοση ή ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας, στην παραλαβή της σύνταξης ή άλλων ασφαλιστικών παροχών και επιδομάτων».
Ο ΑΜΚΑ έχει ήδη αυτοδίκαια αποδοθεί- από τα στοιχεία των Ταμείων- σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων, που ξεπερνά τα 7.000.000. Προς αυτούς αποστέλλονται ήδη κάρτες Κοινωνικής Ασφάλισης με τον αριθμό (έχουν ήδη αποσταλεί 2.700.000, τις προσεχείς ημέρες θα αποσταλούν 2.500.000 και η αποστολή συνεχίζεται). Οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν μόνοι τους αν διαθέτουν ΑΜΚΑ, στο www.amka.gr. Όσοι έχουν ήδη ΑΜΚΑ δεν υπάρχει λόγος να προσφεύγουν στα ΚΕΠ ή στα σχετικά γραφεία των Ταμείων.
Στα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των Ταμείων θα πρέπει να προσφύγουν μόνο όσοι έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ,, θέλουν να διορθώσουν κάποια στοιχεία του, ή να εγγράψουν τα προστατευόμενα μέλη τους. Σημειώνεται ότι τα ΚΕΠ και τα γραφεία των Ταμείων τις τελευταίες μέρες έχουν αποδώσει εκατοντάδες χιλιάδες ΑΜΚΑ. Μόνο χθες (20/5/09) αποδόθηκαν 60.080 ΑΜΚΑ και οι επισκέψεις στον διαδικτυακό τόπο χθες ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ σήμερα (21/05/09) αποδόθηκαν μέχρι το μεσημέρι 60.000 ΑΜΚΑ. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση). Η αναφορά στον Ιούλιο για τη χρήση του ΑΜΚΑ, αφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία. Αν κάποιος πολίτης δεν έχει πάρει ΑΜΚΑ μέχρι τότε, θα του αποδοθεί κατά την πρώτη συναλλαγή με το Ταμείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages