Σπάει κάθε ρεκόρ ποιοτητας και τεχνογνωσίας το καρπούζι Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σπάει κάθε ρεκόρ ποιοτητας και τεχνογνωσίας το καρπούζι Τριφυλίας

TO πιο πρώιμο καρπούζι στην Ευρώπη παράγει ως γνωστόν η περιοχή Τριφυλίας και μάλιστα στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας..παίζεται το χρηματιστήριο του προιόντος όπου διαμορφώνονται οι τιμές βάση της ζήτησης απο τις Ευρωπαικές χώρες με πρώτους και καλύτερους τους γείτονες Ιταλούς.
Ετσι ικανοποιητικά εξελίσσεται η συγκομιδή των καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας, έχοντας ως σύμμαχο τον καλό καιρό δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ωρίμανσή τους. Οι πρώτες ποσότητες συγκομίσθησαν απο Τεψιθέα και Αγρίλι ενώ οι τιμές θεωρούνται ευνοικές και ήδη κυμαίνονται από 50-55 λεπτά το κιλό.
Η συγκομιδή ξεπέρασε ως τώρα τους 600 τόννους καρπουζιού με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει προωθηθεί στην εσωτερική αγορά και ελάχιστες, ποσότητες προς το εξωτερικό. Ωστόσο προς το Σαββατοκύριακο θα συγκομισθεί ο κύριος όγκος των καλλιεργούμενων εκτάσεων με αποτέλεσμα σταδιακά να κλιμακώνεται.
Ωστόσο με τους ίδιους ρυθμούς δειξάγονται και οι ποιοτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, οι οποίοι ειναι καθημερινοί δεδομένου ότι οι παραγωγοί θέτουν ως πρωταρχικό τους στόχο να κατακτήσουν τις αγορές με ποιοτικά προϊόντα. Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας εκτιμάται ότι οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι σχετικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουμε μικρή οψίμιση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν- με τις βροχές -την περίοδο της καρπόδεσης. Καταλήγοντας σε θέματα σχετικά με την ποιότητα για ακόμη μια χρονιά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς στην περιοχή η ορθή γεωργική πρακτική συνδυάστηκε με νέες τάσεις και τεχνογνωσία στα χωράφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages