Δεματοποιητής για την διαχείριση των πλαστικών στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δεματοποιητής για την διαχείριση των πλαστικών στην Τριφυλία

Παρασκευή 8/5/2009
ΣΤΟ παρά πέντε αναζητούν οι απαιτούμενες λύσεις για την διαχείριση των πλαστικών από τις καλλιέργειες των καρπουζιών δεδομένου ότι οι οριστικές λύσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως σε όλη την Τριφυλία. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας η Νομαρχία Μεσσηνίας προσανατολίζεται τους επόμενους μήνες στην αγορά δεματοποιητή πλαστικών για την διαχείριση του προβλήματος.
Στάση αναμονής τηρούν οι παραγωγοί που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Κυπαρισσίας πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πλαστικά καθώς χώρος δεν υπάρχει για να συγκεντρωθούν και από εκεί να τα μεταφορτώσουν ή να τα διαχειριστούν με κάποιο τρόπο.
Ετσι μεγάλες ποσότητες πλαστικών έχουν μεταφερθεί και έχουν τοποθετηθεί στον παραλιακό δρόμο από Αγρίλη προς Τερψιθέα.
Στα Φιλιατρά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αφού εκεί ο Δήμος έχει υποδείξει και έχει παραχωρήσει χώρο κοντά στο αγροκήπιο όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πλαστικά της περιοχής. Η τωρινή διάθεση και διαχείρισή τους φαίνεται να γίνεται από έναν και μόνο ενδιαφερόμενο από την Ιταλία που πήρε και τα πλαστικά τα προηγούμενα χρόνια.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει το πρόβλημα, υποστήριξε ότι υπήρξαν επαφές και με το δήμαρχο Φιλιατρών μήπως βρεθεί κοινός χώρος όπoυ θα συγκεντρώνονται τα πλαστικά.
Το ζήτημα, είπε, είναι ότι πρέπει να χωροθετηθεί ένας τέτοιος χώρος με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές προϋποθέσεις ώστε να είναι μόνιμος και να ξέρουν οι παραγωγοί ότι εκεί μπορούν να πάνε τα πλαστικά από τις καλλιέργειές τους. Πρέπει όμως, υπογράμμισε, να υπάρχει μια λύση και διαχείριση μόνιμη. Την ανάγκη μόνιμης λύσης επισήμανε και ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, τονίζοντας ότι στην περιοχή των Φιλιατρών έχει υποδειχθεί μια θέση και το σύνολο σχεδόν των παραγωγών πηγαίνουν και εναποθέτουν εκεί τα πλαστικά τα οποία στην συνέχεια τα παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages