Φοιτητές του Ε.Μ.Π. και ο Πρύτανης του Ιδρύματος στο Λιμάνι της πόλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Φοιτητές του Ε.Μ.Π. και ο Πρύτανης του Ιδρύματος στο Λιμάνι της πόλης

ΜΑΘΗΜΑ και επίσκεψη στο φυσικό αντικείμενο του μοντέλου προσομοίωσης που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Λιμενικών Έργων του Ε.Μ.Π. πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η μελετητική ομάδα του έργου παρουσία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Κώστα Μουτζούρη συνοδευόμενος απο τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη, τους Αντιδημάρχους κ. Γρ. Γκότση και Παν. Φωτεινόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου ενώ παρών ήταν και εκπρόσωποι των ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων.
Η ενημέρωση εκκίνησε με τις αναφορές του Δήμαρχου της πόλης στην ιστορία του λιμανιού μέχρι την θεμελίωση των κρηπιδωμάτων και της λιμενολεκάνης αλλά και των συμπληρωματικών έργων θεωρώντας ότι το μοντέλο προσομοίωσης που χαρακτήρισε ως τέλειο θα υποδείξει τις νέες απαιτούμενες παρεμβάσεις για την θωράκιση του λιμανιού και ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών και πλοιαρίων.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης ως οικοδεσπότης της ξενάγησης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι 'η μελέτη του Πολυτεχνείου αναμένεται να παραδοθεί ως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να οδεύσει στην αρμόδια Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση απο το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στο λιμάνι'. Μάλιστα όπως υπογράμμισε υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Αγγελόπουλου για δημοπράτηση των έργων που οφείλονται καθώς εκτίμησε ότι 'το καλύτερο απο όλα είναι ότι πρέπει να ξεκινούν τα έργα και να τελειώνουν μέσα απο τη Δ προγραμματική περίοδο'. Ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. ερωτώμενος απο τον 936 υπογράμμισε ότι 'η Κυπαρισσία διαθέτει ένα σύγχρονο λιμάνι που λαμβάνει σπουδαίο ρόλο και μπορει να παίξει ουσιαστικό ρόλο ως λιμάνι αναψυχής ως Πύλη της Μεσογείου δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη χερσαία ζώνη' ενώ καταλήγοντας σχετικά με τις παρεμβάεις που απαιτούνται συμπλήρωσε ότι 'αφορούν την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 100 μέτρα τουλάχσιτον, την θωράκιση της λιμενολεκάνης για εκτόνωση του κυματισμού και έργα στο μόλο που έχει υποστεί καταστροφές' θεωρώντας ότι οι παρεμβάσεις είναι εφικτές.

Πληροφορίες και φωτο αντλήθηκαν και απο το kyparissiotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages