Δύσκολα βάρη τα δάνεια και οι δαπάνες για τους Ελληνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Δύσκολα βάρη τα δάνεια και οι δαπάνες για τους Ελληνες

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος μιας αναπάντεχης δαπάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις οικονομικές συνθήκες διαβίωσης των Ευρωπαίων, το 2007. Επίσης, οι Έλληνες έρχονται πρώτοι, μεταξύ των Ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους και τρίτοι σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι το 34% των Ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ένα έκτακτο έξοδο το 2007. Στην ίδια δυσάρεστη θέση βρισκόταν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λετονίας και της Ουγγαρίας (63%) και της Πολωνίας (54%), ενώ δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο έξοδο λιγότερο από το ένα πέμπτο των πολιτών της Σουηδίας (18%), της Δανίας (19%) και της Πορτογαλίας (20%).
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, το 7% των Ευρωπαίων, έναντι 16% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση, μετά τους Ούγγρους (18%) και τους Πολωνούς (17%).
Επιπλέον, το 3% των Ευρωπαίων, έναντι 7% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση, μεταξύ των ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (6%), οι Φιλανδοί, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι (4%).
Τέλος, το 80% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών διαθέτουν αυτοκίνητο, ενώ το 9% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών δηλώνουν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητο. Μεταξύ των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά, το 91% διαθέτουν αυτοκίνητο (έναντι 86% στην ΕΕ), ενώ το 7% των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά δηλώνουν πως δεν έχουν την ανάλογη δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages