'Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια΄ τονίστηκε σε ημερίδα Εκπαιδευτικών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

'Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια΄ τονίστηκε σε ημερίδα Εκπαιδευτικών

'Η Δυσλεξία δεν αποτελεί ασθένεια αλά δείγμα ασυνεχούς μαθησιακής δυσκολίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται κατάλληλα όχι μόνο απο τα Ειδικά γυμνάσια και Λύκεια που έχουν θεσμοθετηθεί αλλά κυρίως απο τον εκπαιδευτικό και την οικογένεια' τόνισε μεταξύ άλλων ο σχολικός σύμβουλος της 6ης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Στάθης κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα 'Δυσλεξία- Μαθησιακές δυσκολίες και αντιμετώπισής τους' που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο 'Κανελλάκης'.
Ο διακεκριμένος ομιλητής εκτός απο τα μέτρα αντιμετώπισης της δυσλεξίας υπογράμμισε ότι 'η διάγνωσή της απο μικρή ηλικία βοηθά το παιδί να αναπτύξει μελλοντικά τις δυνατότητές τους και μπορει με να τους ακολουθεί μια ζωή αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα δυσλεκτικά παιδιά είναι χαρισματικά παιδιά που έχουν την δική του μηχανιστική αντίληψη των πραγμάτων' για να καταλήξει ότι 'η δυσλεξία σύμφωνα με τους επιστήμονες απασχολεί το 4% περίπου του πληθυσμού στο Δημοτικό αλλά αποτελεί κληρονομική ασθένεια κυρίως απο τον πατέρα σε ποσοστό 85% περίπου απο τον πατέρα και 15% απο την μητέρα'.
Η ημερίδα διεξήχθη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τριφυλίας και όπως μας εξήγησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Ανδρουτσάκη οι 'εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κατακλύζοντας την αίθουσα και αυτό μας παρέχει τη δύναμη να συνεχίσουμε με ανάλογες εκπαιδευτικές ημερίδες τις συναντήσεις μας'. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στο μέλλον θα εκπονηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες με την υποστήριξη του Σχολικού συμβούλου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυπαρισσίας. Εκφράστηκε πάντως η άποψη να δημιουργηθούν και στο Νομό ανάλογα Ειδικά σχολεία για την διαμόρφωση προσωπικότητας του παιδιού πέρα απο τις συνηθισμένες πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages