Απουσία Μεσσήνιων απο τα Ευρωψηφοδέλτια, ενισχυμένα τα μικρά κόμματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Απουσία Μεσσήνιων απο τα Ευρωψηφοδέλτια, ενισχυμένα τα μικρά κόμματα

23/5/2009
ΠΟΛΩΝΟΥΝ το κλίμα ενόψει των Ευρωεκλογών τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας προκειμένου να συσμπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα μιλούν στη Τρίπολη ο Πρωθυπουργός και στη Σπάρτη εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης. Ωστόσο και τα 2 μεγάλα πολιτικά κόμματα φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνουν στα πλάνα τους την Μεσσηνία, ενώ πολιτικοί παρατηρητές χαρακτηρίζουν ως ατόπημα το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών απουσιάζουν παντελώς οι Μεσσήνιοι που υπο άλλες συνθήκες θα είχαν μια αξιοζήλευτη θέση.
Πιο αναλυτικά τόσο απο τη ΝΔ όσο και απο το ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά δεν εμφανίζονται στις λίστες των Ευρωεκλογών ούτε δείγμα Μεσσήνιων καθώς υπάρχουν διακεκριμένες προσωπικότητες που μπορούσαν να αναδείξουν στην Ευρώπη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας όχι μόνο απο τα αγροτικά προιόντα αλλά περισσότερα στην στενή παρακολουθηση Ευρωπαικών προγραμμάτων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και περισσότερο σε θέματα επενδύσεων που απουσιάζουν απο τον τόπο μας. Μόνο παλιότερα το όνομα του κ .Σαμαρά όταν ήταν στη Ευρωβουλή υπήρχε μια αχτίδα φωτός απο πλευράς Μεσσηνίας δεδομένου ότι εκείνη την εποχή προσκλήθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και φορείς για να διαπιστώσουν απο κοντά την λειτουργία και πορεία της Ε.Ε.
Η 'αδιαφορία' των μεγάλων κομμάτων για την απουσία στελεχών απο το Νομό μας εκτιμάται απο αρκετούς ότι θα εκφραστεί ακόμα και στην κάλπη. Και τούτο περισσότερο στο γαλάζιο κόμμα καθώς επικεφαλής είναι η κα Γιαννάκου, πρώην Κουτσίκου του γνωστού συμπατριώτη μας. Μάλιστα οι Τριφύλιοι είναι εξοργισμένοι απο την αδιαφορία της τότε υπουργού Παιδείας σε ζητήματα στήριξης των εκπαιδευτικών βαθμίδων, για να μην αναφέρουμε την υπόθεση του Τ.Ε.Ι. και παραρτήματός του στη Κυπαρισσίας με βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν τότε απο φορείς ακόμα και απο συμβούλους στο Δ.Σ. Η κα Γιαννάκου ακόμα και σε γάμους είχε δημιουργήσει αντιπάθειες καθώς δεν δεχόταν να ασπαστεί συγγενείς και ψηφοφόρους της μειδιάζοντας. Αρκετοί γαλάζιοι ψηφοφόροι μου έλεγαν ότι εκτός απο το τότε υψηλο τουπέ υπάρχει και προηγούμενο για την πολιτική της αποτυχία. Ηταν βουλευτής και ο λαός δεν επιθυμούσε και δεν την εξέλεξε ξανά στην Βουλή. Τώρα πώς πάει επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου; Η απουσία πολιτικής για τη Μεσσηνία εκείνη την εποχή δεν περνά απαρατήρητη.
Οσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου που κατάγεται απο την Κοζάνη δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι διότι δεν τον έχουμε γνωρίσει αρκετά στον Νομό μας και ως εκ τούτουδεν μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερα. Απο εκει και πέρα έκδηλη είναι η ατμόσφαιρα που διαχέεεται ότι στο Νομό μας μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι τα υπόλοιπα κόμματα απο την κυοφορούσα κάλπη της 7ης Ιουνίου.
Αρθρο απο το http://www.kyparissianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages