Καζάνι που..βράζει η Μεσσηνία για αδικίες στις αποζημιώσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Καζάνι που..βράζει η Μεσσηνία για αδικίες στις αποζημιώσεις

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει θυμίζει η κατάσταση στους αγρότες της Μεσσηνίας μετά την κατάφορη αδικία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς οι αποζημιώσεις για φυσικές ζημιές είναι άνισες ακόμα και μεταξύ όμορων Νομών. Για παράδειγμα παραγωγοί της Ηλείας κοντά στη Νέδα όπως στο Γιαννιτσοχώρι εισπράττουν 15 ευρώ ανα στρέμμα και οι παραγωγοί της Ελαίας απέναντι απο το μυθικό ποτάμι μόλις 9 ευρώ όταν τις καλλιέργειες χωρίζει μόνο το ποτάμι και αντί να τους ενώσει.. τους χωρίζει στην πράξη. Kαι όλα αυτά καθώς και οι 2 όμοροι Νομοί έχουν χαρακτηριστεί ως Πυρόπληκτοι. Ολα αυτά καθώς οι παρατάξεις του Ν.Σ. Μεσσηνίας έχουν ζητήσει να πληροφορηθούν αν εκτός απο πολιτικά κριτήρια υπάρχουν και επιστημονικά για την κατάρτιση της εν λόγω απόφασης και του πίνανα που ανακοινώθηκε.
ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ούτε ένα ευρώ να μην πληρώσουν ζητά από τα μέλη της για την φετινή ενεργοποίηση δικαιωμάτων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας. Ταυτόχρονα η ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σωτήρη Χατζηγάκη στην οποία ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους αγρότες και να ακολουθήσει και η Ελλάδα την πολιτική των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στο κόστος των ενεργοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages