Οργή του Δ.Σ. για μελέτη-εξάβλωμα της Νομαρχίας Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οργή του Δ.Σ. για μελέτη-εξάβλωμα της Νομαρχίας Μεσσηνίας

21/5/2009
ΟΜΟΘΥΜΑ και κάθετα αντίθετο σε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων και αγνοούν τις αποφάσεις του, εμφανίστηκε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας χθές βράδυ με αφορμή το αίτημα κατοίκων για λήψη απόφασης σχετικά με την μελέτης της Νομαρχίας Μεσσηνίας για αερογέφυρα και δρόμους που διέρχονται μέσα από οικισμό στην περιοχή του Μεμί προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στην Εθνική Οδό. Σημειώνεται ότι 2 φορές το Σώμα έχει εκφραστεί αρνητικά στο τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα η Νομαρχία έριξε λάδι στη φωτιά με την εμφάνιση μιας δεύτερης μελέτης που ουσιαστικά διευρύνει τα όρια του κόμβου, όταν ο Νομάρχης Μεσσηνίας δίνει αόριστες αναφορές για το ζήτημα όταν επικοινώνησε μαζί του ο Δήμαρχος της πόλης.
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε στο Δ.Σ. ότι 'ζητήσαμε κόμβο βοριότερα του Λιντλ ή σε άλλο σημείο ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση και μετά την αυτοψία μηχανικών μιλώντας με κατοίκους δεν είχαμε νεώτερα και ξαφνικά μάθαμε ότι συντάχθη νέο Τοπογραφικό ερήμην των κατοίκων με μεγαλύτερο κόμβο εντός του οικισμού ' για να προσθέσει ότι ' σωστά το θέμα έρχεται στο Δ.Σ. και επιβάλλεται να εκφράσουμε την άρνησή μας και αν χρειαστεί να παραστούμε πρώτα στο Νομάρχη και μετά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο'. Απαντώντας για την επικοινωνια που είχε με τον Νομάρχη εξήγησε ότι οι φορείς και κάτοικοι δεν αποδέχονται το έργο και η μελέτη δεν πρόκειται να εκπληρωθεί.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος εξηγώντας ότι 'οι κάτοικοι περιμένουν απο το κ.Δήμαρχο να ορθώσει το ανάστημά του και να αντιδράσει για εκείνους που γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του Δ.Σ.' για να συμπληρώσει ότι 'δεν δεχόμαστε να περάσει κόμβος μέσα απο οικισμό αφού το θέμα είναι καθαρά πολιτικό εκ μέρους της Νομαρχίας και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλους πρέπει να εξηγήσουμε στο Νομάρχη Μεσσηνίας που υποτίθεται ότι κατάγεται απο τη πειροχή τι είναι Δήμος Κυπαρισσίας' .
Επικριτικός ήταν ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι η μελέτη έγινε για να τσεπώσουν κάποιοι μηχανικοί χρήματα και η μελετητική ομάδα να δημιουργήσει ένα εξάβλωμα, θεωρώντας ότι το έργο εκτός απο εξωπραγματικό δεν θέλουμε να γίνει ποτέ. Τελικά σύσσωμο το Δ.Σ. αποφασίστηκε να παραστεί στο Νομάρχη για να επιλυθεί το θέμα και αν χρειαστεί να κάνουν διαμαρτυρία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages