Παραγωγή ρεκόρ 25000 τόνων ελαιόλάδου στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Παραγωγή ρεκόρ 25000 τόνων ελαιόλάδου στη Τριφυλία

18/2/2010
Ικανοποιητική η κατάσταση στον ελαιοκομικό τομέα στην Τριφυλία. Η παραγωγή εδώ ήταν πολύ καλή ξεπέρασε τους 25.000 τόνους και σε αυτό συνετέλεσαν τόσο η προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση όσο και οι σωστές κινήσεις των παραγωγών για την προστασία από τον δάκο.
O υπεύθυνος Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε στον 936 ότι 'η φετινή χρονιά έκλεισε με αυξημένη παραγωγή ελαιολάδου με 25.ο00 τόνους σημειώνοντας ρεκόρ δεδομένου ότι η μέση παραγωγή κυμαινόταν κοντά στους 22.000 τόνους ετησίως και είχαμε άριστη ποιότητα του προιόντος με μηδενικές οξύτητες αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς λειτούργησαν θετικά για την καλή παραγωγή ποιοτικά του ελαιολάδου' για να προσθέσει ότι 'παράγουμε έξτρα παρθένο με εφαρμογές ολοκληρωμένης διαχείρισης βασισμένη στα Ευρωπαικά πρότυπα και τα πρωτόκολλα πιστοποίησης αλλά και με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών οδηγούμε την γεωργική παραγωγή σε νέα εποχή'.
Παράλληλα επισήμανε ότι 'εκπονούνται προγράμματα για την κερκόσπορα της ελιάς και άλλες ερευνητικές δραστηριότητες που θα διεξάγονται στην Τριφυλία απο μεγάλα Πανεπιστήμια ώστε να θωρακίσουμε την παραγωγή και το εισόδημα του παραγωγού ενώ μεγάλη βοήθεια μας παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ότι αφορά την ασθένεια της ελιάς, ενώ θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για τον ρυγχίτη αλλά και η γεωργία ακριβείας μέσα απο ολοκληρωμένη διαχείριση...'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages