Εδρα του νέου Δήμου απαιτούν και οι Γαργαλιάνοι! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Εδρα του νέου Δήμου απαιτούν και οι Γαργαλιάνοι!

- ΜΕ εντάσεις, καταγγελίες αλλά και προτάσει κύλησε σε ηλεκτρισμένη αρχικά ατμόσφαιρα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τη διοικητική μεταρρύθμιση όταν εκπρόσωπος φορέα της πόλης καταφέρθηκε με φυλλάδιο επιστολή που διανεμήθηκε κατά του Δημάρχου και του Δ.Σ. . Ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν 'αφεντικά και δούλους που προωθούν συνένωση της πόλης με τους Γαργαλιάνους' και την επιστολή που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα μετά την πρόταση που διετύπωσε η πλειοψηφία ενώ το κείμενο καταδίκασαν εκτός απο το Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κ .Σοκορέλλης, ο κ. Δεληγιάννης απο την αντιπολίτευση αλλά και το Δ.Σ.
Ανάλυση του νέου 'Καλλικράτη' επιχείρησε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Καλοφωλιάς ο οποίος καταθέτοντας την πρόταση της πλειοψηφίας τάχθηκε αρχικά υπέρ της Ενιαίας Διοικητικής δομής της Πελοποννήσου ως γεωγραφική οντότητα και 2ον συμφώνησε με την αναγκαιότητα λειτουργίας του νέων Δήμων εκφράζοντας παρατηρήσεις για το χωροταξικό. Ουσιαστικά η πρόταση που κατατέθηκε είναι 1ον να παραμείνει οπωσδήποτε έδρα του νέου Δήμου οι Γαργαλιάνοι επειδή διαθέτουν λειτουργικές υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, 2ον η πληθυσμιακή ικανότητα της περιοχής διασφαλίζει ένα εύρωστο Δήμο που θα λάμψει λόγω και της αίγλης της Π.Ο.Τ.Α και 3ον η έδρα του Δήμου θα μείνει στην πόλη είτε εφαρμοστεί η πρόταση του Ι.Τ.Α. για 6 Δήμους στη Μεσσηνίας μαζί με τα Φιλιατρά, Νέστορος, Παπαφλέσσα είτε υπάρξει προοπτική για 9 Δήμους και συμπόρευση με 1-2 γειτονικούς όμορους Δήμους.
Την αναγκαιότητα νέας μεταρρύθμισης επισήμανε απο την πλευρά του τόσο ο κ. Τσορώνης απο την πλειοψηφία όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευστάθιος Σοκορέλλης και Μιχάλης Αποστολόπουλος ενώ παρατηρήσεις κατατέθηκαν για την διοικητική δομή απο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Παράλληλα οι φορείς και πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα κατέθεσαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages