Υπερ αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών τάσσεται ο Μητροπολίτης μας... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Υπερ αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών τάσσεται ο Μητροπολίτης μας...

14/2/2010
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ το αρθράκι στην 'Ελευθερία' που πέρα απο τις ευχαριστίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολιτη μας για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους αναφέρει επίσης ότι "Τη διατήρηση του Δήμου Φιλιατρών ως ενιαίας και αυτοτελούς αυτοδιοικητικής μονάδας και όχι την υπαγωγή του σε ευρύτερο δήμο -προερχόμενο από συνένωσή του με άλλους όμορους- εισηγείται με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Ο μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο εν λόγω δήμος «πληροί όλες τις προϋποθέσεις, και από οικονομικής πλευράς και από διοικητικής και από ιστορικής, αλλά και από θρησκευτικής».
Καλώς αλλά επειδή το θέμα σχολιάζεται έντονα στην Κυπαρισσία με σεβασμό και αγάπη πάντα, όλοι αναρωτιόνται πως ένας Θρησκευτικός Ιεράρχης αναφέρεται και λαμβάνει θέση στην πολιτική ζωή του τόπου απο την στιγμή που έχει αναφερθεί με επιστολή του για τα όρια της δικαιοδοσίας του όπως στην πίτα των Νεφροπαθών όπου απάντησε ότι 'ο Ιεράρχης είναι ο μόνος αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά θέματα και την τήρηση των Ιερών κανόνων...' Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά εδώ τι λόγο έχει άραγε με την ευθεία παρέμβαση υπέρ ενός γειτονικού Δήμου; Μάλλον πρόκειται για φιλοφρόνηση υπερ του όμορου Δήμου και προς την Δημοτική αρχη αλλά γιατί δεν στέκεται μόνο στο καθαρά Εκκλησιαστικό μέρος της εορτής;

Πηγές: www.kyparissianews.gr και την εφημερίδα 'Ελευθερία'

2 σχόλια:

FILIATRANEWS είπε...

Πολυ καλά έκανε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και έκανε αυτήν την παρέμβαση.

εδω αγαπητέ φίλε η πολή σου και η δημοτική της αρχλη είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ να διοργανώσει μια μερα χαράς για τους πολίτες της.
Ένα καρναβάλι. Θέλει να είναι και έδρα δήμου να θαψει τις άλλες περιοχές?????????

Η Κυπαρισσία είναι εντελώς ανίκανη για το οτιδήποτε.
Γιατι αναρρωτιέσαι???

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!!!

elevoros είπε...

Οι παπάδες οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος καλό είναι να περιορίζονται μόνο στα θεολογικά θέματα, οι σπουδές και η ανύπαρκτη κοινωνική Ζωή τους δεν τους βοηθά να αναμιγνύονται εποικοδομητικά σε θέματα έξω από το γνωστικό τους πεδίο. Θα καταντήσουν και αυτοί φτηνοί πολιτικάντηδες που αφθονούν στο τόπο μας.

Pages