Λαμπρές οι εκδηλώσεις του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Λαμπρές οι εκδηλώσεις του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

ΤΟΝ Πολιούχο τους Θαυματουργό Αγιο Χαράλαμπο γιόρτασαν με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τα Φιλιατρά παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιερής εικόνας και τιμίων λειψάνων στους δρόμους της πόλης. Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν εκτός απο το Νομάρχη Μεσσηνίας και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δράκος, η βουλευτής κα Γιαννακοπούλου, ο πρώην βουλευτής κ. Σαμπαζιώτης, η πολιτευτής κα Βασιλική Πλέτσα, οι 3 Αντινομάρχες της Ν.Α., οι Δήμαρχοι Καλαμάτας κ. Νίκας, Φιλιατρών κ. Ξύγκας, Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, Αυλώνος κ. Φιλντισης, Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς, Ανδρούσας κ. Παπαδόπουλος και Ιθώμης κ. Γεωργακόπουλος.
Στο καθιερωμένο γεύμα προς τιμή των επισήμων ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αλκης Ξύγκας τονισε μεταξύ άλλων ότι 'τα Φιλιατρά ως ενιαία αυτάρκης αυτοδιοικητική μονάδα πήραν ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. να αποτελέσουν αυτόνομη έδρα όπως αναφέρει και η αυτοδιοικητική του πορεία απο τον πρώτο Δήμο Εράνης' για να προσθέσει ότι 'οι αποφάσεις μας είναι έξω απο κομματικά κριτήρια αφού τα Φιλιατρά πληρούν ιστορικές, κοινωνικές, γεωγραφικές και πληθυσμιακές προυποθέσεις και έχου σταθερή ροή εσόδων και πιστεύω ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στους πολιτκούς μας που οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας'.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα της πόλης ως μίνι Απολογισμό όπως οι συνδέσεις οικιών με τον Βιολογικό, ο βιολογικός κόμπακτ των Χριστιάνων, η λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου, οι αθλητικές υποδομές, τα έργα αθλητισμού στον Αγρίλι με την εξαγορά οικοπεδικών εκτάσεων για δραστηριότητες για να καταλήξει ότι 'πρέπει να ευχαριστήσω όσους συμβάλλουν στην κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος, ενώ περιμένουμε να λυθεί το θέμα του ΙΚΑ με την δέσμευση που έχουν για προσωπικό που θα έρθει στην υπηρεσία και η Διαχειριστική επάρκεια του Δήμου σε αρεκτές υποδομές και έργα'.
Ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος εξέφρασε την στήριξη του στο λαό της Τριφυλίας που οπως είπε 'παρότι είμαστε σε κρίσιμες εποχές που έχουμε κριση αξιών και ιδεών αμύνεται με προσήλωση στις παραδόσεις του τόπου μας' για να υπογραμμίσει ότι 'γνωρίζουμε τις αξίες και την ιδιατερότητα των Φιλιατρών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής αποτελώντας την κοιτίδα Πολιτισμού της περιοχής και σε παραγωγικές πρωτοβουλίες οπότε οφείλουμε τις όποιες εξελίξεις για την διοικητική μεταβολή να τις δούμε με την δέουσα προσοχή'. Υπενθύμισε ότι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για δυνατή αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον κάνοντας αναφορά στον Δυτικό οδικό άξονα του Νομού, στο Φράγμα που θα υδροδοτήσει την πεδιάδα της κεντρικής Τριφυλίας, με τις μελέτες για τα δίκτυα άρδευσης της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι ο φάκελλος για το έργο των δικτύων βρίσκεται στην περιφέρεια. Κατέληξε συνοψίζοντας ότι 'η περιοχή αυτή έχει μεγάλες δυνατότητες ώστε με το σχέδιο Καλλικράτης να βρεθεί στο επίκεντρο της δυναμικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages