Δύο προτάσεις για απασχόληση ανέργων στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δύο προτάσεις για απασχόληση ανέργων στη Μεσσηνία

Δύο προτάσεις κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων διεκδικεί η Μεσσηνία από τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Απασχόλησης, τα οποία απευθύνονται σε ανέργους, με προϋπολογισμό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5.240.000 ευρώ.
Χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, έγινε μια πρώτη συνάντηση, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου και τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα απασχόλησης Ανδρέα Πουλά και εκπροσώπων όλων των Δήμων.
Συνεργασία
Η κα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι Δήμοι της Μεσσηνίας αντιλαμβάνονται το συγκεκριμένο ζήτημα των ΤΟΠΣΑ όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως εξήγησε, στα προγράμματα αυτά διαχειριστής θα είναι η Περιφέρεια και συμπλήρωσε: «Πήραμε την πρωτοβουλία, ξεκινώντας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και θα επισκεφθούμε όλες τις ενότητες, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τους δημάρχους και να καταλήξουμε στις συμπράξεις εκείνες που θα είναι δυνατές και βιώσιμες, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που θα φτάσει στον ωφελούμενο να είναι ρεαλιστικό. Κάποια παρόμοια προγράμματα, σεμινάρια όπως λέγονταν στο παρελθόν, ίσως να μην είχαν τα αποτελέσματα που έπρεπε. Όμως, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι κάνουμε μια κοινωνική συμφωνία, με συνεργασίες και συνέργειες, ώστε να μπορέσουμε από αυτά τα προγράμματα να ωφελήσουμε τους ανέργους. Δεν είναι λύση αυτά τα προγράμματα, δίνουμε όμως μιαν ανάσα, μιαν ελπίδα, να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε, να συμβουλεύσουμε και στη συνέχεια αυτά τα άτομα να μπουν στην αγορά εργασίας και μαζί με τη δική μας βοήθεια να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας».
Κατά την κα Νικολάκου, πρόθεση της Περιφέρειας είναι να υπάρξει συνεργασία και όλες οι αναπτυξιακές συμπράξεις να είναι τέτοιες, ώστε να αξιολογηθούν σωστά.
Τέλος, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, είπε ότι, αν και δεν το προβλέπει ο νόμος, ο 5ετης επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας θα σταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages