Πολύ πιο φθηνός ο Έλληνας εργαζόμενος… - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πολύ πιο φθηνός ο Έλληνας εργαζόμενος…

Χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου διαμορφώθηκε το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat!
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιμένουν να μας κουνάνε το δάχτυλο και να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας στη χώρα για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική, η ίδια η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία διαψεύδει κάθε τους επιχείρημα, αποδεικνύοντας πως αν το μόνο κριτήριο ανάπτυξης ήταν η … μείωση των εσόδων των εργαζομένων η Ελλάδα θα ήταν σήμερα οικονομική υπερδύναμη στη Γηραιά Ήπειρο!
Με βάση τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, το 2010 το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας διαμορφώθηκε στην μεν Ευρωπαϊκή ένωση των 27 στα 22,5 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 26,9 ευρώ. Τουναντίον στην Ελλάδα το μέσο κόστος εργασίας ανά ώρα απασχόλησης διαμορφώθηκε στα 17,5 ευρώ πάντα για την οικονομική χρήση του 2010. Με δυο λόγια διαμορφώθηκε κατά πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σε … χαοτική απόσταση σε σχέση με το μέσο κόστος των υπολοίπων εταίρων μας στη ζώνη του ευρώ. Πάντα με βάση την Eurostat το 2011το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ διαμορφώθηκε στα 23,1 ευρώ, ενώ στην Ευρωζώνη στα 27,6 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages