«Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρώ» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρώ»

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στο κέντρο των αποφάσεων. Ωστόσο, τόνισε ότι κανένα από τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν θα λυνόταν, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε.
Μιλώντας στο BBC, ο Ερνστ Βέλτεκε, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Bundesbank από το 1999 έως το 2004, είπε πως εκ των υστέρων είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρώ.
«Λέμε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, αλλά αυτό δεν βοηθά» πρόσθεσε.
Είπε ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι «εάν φύγει, τότε η νομισματική ένωση θα συνεχίζει να λειτουργεί». Πρόσθεσε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε τα προβλήματα.
Το νέο νόμισμα της χώρας θα υποτιμηθεί, είπε και τόνισε ότι η Αθήνα θα δυσκολευτεί σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψει σε ευρώ τα χρέη της.
Πρόσθεσε ότι αυτό θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για τις τράπεζες της Ευρώπης από τις οποίες η Ελλάδα είχε δανειστεί τα χρήματα.
Ο Ερνστ Βέλτεκε δήλωσε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωζώνης προς τις πιο φτωχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages