Πόρτα πόρτα η μάχη των υποψήφιων βουλευτών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πόρτα πόρτα η μάχη των υποψήφιων βουλευτών

Φίλος από τη Θεσσαλονίκη μού έλεγε ότι πρόσφατα διοργανώθηκε στην πόλη «μαραθώνιος ανάγνωσης». Κάποιοι μανιώδεις με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων μαζεύτηκαν σε ένα μπαράκι της πρωτεύουσας του Βορρά και ενώπιον κοινού άρχισαν να διαβάζουν ένα βιβλίο εκατοντάδων σελίδων, κάνοντας βεβαίως και διαλείμματα για να σχολιάσουν αποσπάσματα. Ο μαραθώνιος διήρκεσε 26 ώρες, αλλά ήταν ουσιαστικός, εποικοδομητικός και ευχάριστος, καθώς είχες τη δυνατότητα να ακούσεις εύστοχες παρατηρήσεις από ανθρώπους που συνέπαιρναν το ακροατήριο, καθώς χειρίζονταν με ιδιαίτερη ευχέρεια το λόγο.
Στον αντίποδα, την Τετάρτη που μας πέρασε, ακούγοντας τις ομιλίες υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο ακροατήριο της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, συνειδητοποίησα ότι, τελικά, είναι πολύ καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό, παρά να επιχειρείς να το ανοίξεις μην μπορώντας να αρθρώσεις πρόταση.
Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς υποψήφιους βουλευτές κόμματος που όλα δείχνουν ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές, να σολοικίζουν, να μη διαθέτουν το κατάλληλο λεξιλόγιο, να κομπιάζουν. Μη νομίζετε, ωστόσο, ότι το επίπεδο άλλων υποψηφίων στα υπόλοιπα κόμματα είναι καλύτερο…
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πάντως, εκείνο που βγήκε από την εν λόγω κομματική συνεδρίαση ήταν ότι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη «Χρυσή Αυγή», ότι πιθανόν κερδίζει πολλούς παλιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το καμάρι για πολλά χρόνια πολλών ψηφοφόρων του κόμματος, οι οποίοι τον αντάμειβαν με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων. Άραγε, συνεχίζει να υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ Γιάννη Λαμπρόπουλου και ψηφοφόρων; Η κάλπη θα το δείξει. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ισχυρίζονται ότι το κλίμα δεν είναι τόσο ένθερμο όσο στο παρελθόν με ορισμένους πολιτικούς του φίλους. Η αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε σχεδόν απόλυτη ψυχρότητα, φαίνεται να δημιουργεί ένα συνειδησιακό θέμα σε κάποιους εξ αυτών.
Άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας που κινούνται στα προεκλογικά γραφεία των υποψηφίων λένε ότι αρκετά καλά φαίνεται να τα πηγαίνουν ο Τάκης Κατσίβελας και ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα να είναι υποψήφιος από την περιοχή της Καλαμάτας, τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων, και ο γιατρός πατέρας του μπορεί να τον βοηθήσει σημαντικά, ενώ και ο ίδιος έχει τον αέρα του φρέσκου προσώπου που δημιουργεί τη προσδοκία ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό στην πολιτική.
Η υποψηφιότητα του Τάκη Κατσίβελα, από τους Γαργαλιάνους, επίσης δείχνει να έχει ρεύμα και στην Καλαμάτα, ενώ έχει και σημαντικές βοήθειες από στελέχη του κόμματος που κάνουν προεκλογική δουλειά και έχουν απήχηση στους γαλάζιους ψηφοφόρους. Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, γνωστός σε όλη τη Μεσσηνία, ξέρει να παλεύει, ενώ υπάρχει και η αίσθηση της αδικίας που υπέστη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου, ενώ έπρεπε να εκλεγεί, κόπηκε λόγω του εκλογικού νόμου.
ΠΑΣΟΚ
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, τα πράγματα δείχνουν πιο απλά. Εδώ, το προβάδισμα έχουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς. Η πρώτη δίνει τη μάχη κινητοποιώντας ένα μεγάλο μηχανισμό από κομματικά στελέχη, ενώ ο δεύτερος σε αυτόν τον τομέα δε βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση όσο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου προβάλλεται ως η υποψήφια της Μεσσηνίας που έχει τις στενότερες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στο παρελθόν παρουσιαζόταν ως η εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς την οποία προωθούσε ο Γιώργος Παπανδρέου... Όσον αφορά στον Δημήτρη Κουσελά μπορεί, μεν, να έχει υποστεί μια επικοινωνιακή φθορά, λόγω της θητείας του ως υφυπουργού Οικονομικών, ωστόσο παραμένει ισχυρός και με πολλούς φίλους παντού στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages