Δεκάδες βουλευτές δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δεκάδες βουλευτές δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι

Τουλάχιστον κατά το ένα δέκατο θα είναι ανανεωμένη η σύνθεση της νέας Βουλής που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, τριάντα και πλέον από τα μέλη της τελευταίας κοινοβουλευτικής σύνθεσης δεν θα υποστηρίξουν την επανεκλογή τους.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ρευστό πολιτικό σκηνικό που διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι θα καταγραφεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές, έχει οδηγήσει πολλούς βουλευτές στην απόφαση να μην είναι υποψήφιοι και να εγκαταλείψουν τα βουλευτικά έδρανα με τη διάλυση της Βουλής. Άλλοι πάλι βουλευτές δηλώνουν ότι πήραν την απόφαση να μην είναι υποψήφιοι, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να «δώσουν τόπο» σε νέα πρόσωπα που επιθυμούν να δοκιμαστούν στην εκλογική αρένα.
Σημαντικά μεγάλος, ωστόσο, είναι και ο αριθμός όσων μετακινούνται σε άλλα ψηφοδέλτια, θέτοντας υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2012 είτε με άλλο κόμμα, είτε σε άλλη εκλογική περιφέρεια.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που καταμετρά τις περισσότερες εκούσιες «συνταξιοδοτήσεις» βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους και κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Θανάσης Τσούρας, που δηλώνει πάντως ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος, έστω και αν με επιθυμία του δεν θα είναι υποψήφιος. Την απόφασή τους να μην είναι υποψήφιοι έχουν δημοσιοποιήσει και άλλοι βουλευτές όπως οι υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, που πλέον θα είναι ο οργανωτικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Γείτονας, ο Βασίλης Γερανίδης, που ήταν ο συντονιστής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο Νίκος Σαλαγιάννης, που ορίστηκε γενικός διευθυντής του κόμματος, η Σούλα Μερεντίτη, που θα στηρίξει την κάθοδο στις εκλογές του γαμπρού της Γιώργου Οικονόμου, υιού του παλαιού βουλευτή και υφυπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου, ο Σπύρος Βούγιας που θα αφοσιωθεί στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος που τέθηκε εκτός Κ.Ο. και καταψήφισε και τα δύο Μνημόνια.
Υποψήφιοι δεν θα είναι επίσης ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη που διαγράφηκε από την Κ.Ο. επειδή καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση και η πρόταση για την ένταξή του στη Δημοκρατική Αριστερά απορρίφθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες του νεοπαγούς κόμματος αλλά και ο Σπύρος Κουβέλης που επίσης είχε αποχωρήσει από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επειδή είχε καταψηφίσει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, καθώς και ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Ηλίας Μόσιαλος ή Ελάι Μοσάια αφού είναι εβραικής καταγωγής.
Από τη Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, εκ των ιδρυτών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσιοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος «για να εισέλθουν στη Βουλή νέοι άνθρωποι», όπως ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν τη διάλυση της Βουλής. Στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα με τη ΝΔ ο δικηγόρος Παύλος Σιούφας, μακρινός συγγενής του Δημήτρη Σιούφα. Επίσης δεν θέλησε να είναι υποψήφιος ο παλαιός βουλευτής και νυν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, η απόφασης του οποίου να μη διεκδικήσει την επάνοδό του στη Βουλή συνδέθηκε με την υποψηφιότητα του υιού του, Χρήστου Δήμα, στην Κορινθία.
Υποψήφιος δεν θα είναι και ο εκλεγείς πρώτη φορά το 1974 με τη ΝΔ στην περιφέρεια Τρικάλων Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ το 2011 όταν μίλησε για ύπαρξη ακροδεξιών σταγονιδίων εντός της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages