Η μάχη των μισθών έχει πολλά επεισόδια... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η μάχη των μισθών έχει πολλά επεισόδια...

Η «μάχη» των μισθών έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλους μεγάλους κλάδους, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό και τον επισιτισμό, όπου εργάζονται 250.000 άτομα (χωρίς να υπολογιστούν οι ανασφάλιστοι). Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης ζητώντας μειώσεις μισθών και αλλαγές σε θεσμικά ζητήματα, ενώ στον επισιτισμό σήμερα πραγματοποιείται κρίσιμη συνάντηση των δύο πλευρών.
Χθες, οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε μία προσπάθεια να μην αποχωρήσουν σύλλογοι και ενώσεις από τις συνομοσπονδίες, ακόμη και μεμονωμένες επιχειρήσεις από τις εργοδοτικές οργανώσεις, πρότειναν την ανάδειξη πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ουσιαστικά είναι ορατός ο κίνδυνος λόγω του άρθρου 37 να μην μπορεί να εφαρμοστεί συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν από τις οργανώσεις τους και να συνάψουν ατομικές συμβάσεις με τους υπαλλήλους τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργοδότες κάλεσαν τους εμποροϋπαλλήλους να καταρτίσουν μία εθνική συμφωνία, όπου εκεί θα εντάσσεται και η κλαδική σύμβαση εργασίας. Σε αυτήν τη συμφωνία, για παράδειγμα, θα καθιερώνεται η ανάρτηση στις επιχειρήσεις ενός σήματος που θα πληροφορεί τους καταναλωτές πως εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages