Aνοιχτή συζήτηση από το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Aνοιχτή συζήτηση από το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά"

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά" καλεί όλους τους Μεσσήνιους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό, στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ΟΣΕ (παλιά εμπορικά βαγόνια-στο "πατινάζ") την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 8μμ.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά" δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, αλληλοεξυπηρέτησης και αλληλεγγύης σε τοπικό Μεσσηνιακό επίπεδο. Μέσα από αυτό, και με τη χρήση εναλλακτικής μονάδας -το Κουκούτσι-, μπορεί κανείς να διαθέσει αγαθά και υπηρεσίες στα μέλη του Δικτύου χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος.
Η εναλλακτική μονάδα αποτελεί απλώς το μέσο της ανταλλαγής και δεν συσσωρεύεται, δεν τοκίζεται και δεν χρησιμοποιείται η ίδια ως αγαθό/προϊόν ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κερδοσκοπίας και κατάχρησης. Είναι δε άυλη - η διαχείριση των μονάδων και των συναλλαγών γίνεται από το ηλεκτρονικό σύστημα του Δικτύου το οποίο διασφαλίζει τη σωστή, ασφαλή και διάφανη λειτουργία του συστήματος συναλλαγών.
Η λειτουργία του Δικτύου είναι διττή: Αφ' ενός ως αντιστάθμισμα στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και αφ' ετέρου ως πρόταση ποιοτικής αναβάθμισης της έννοιας "αλληλεγγύη", δηλαδή τη συνειδητοποίηση πως με την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία μπορούμε να συμβιώσουμε χωρίς ανταγωνισμούς στις ανθρώπινες σχέσεις, πιο δημιουργικά και πιο ανθρώπινα.
Για παράδειγμα, το δίκτυο θα μπορούσε να φανεί εξίσου χρήσιμο σε έναν καλλιεργητή και έναν επιπλοποιό, μία μελισσοκόμο και έναν μουσικό, έναν ράφτη και έναν ελαιοχρωματιστή ή σε μία φιλόλογο και έναν ψυκτικό. Όλοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν τα αγαθά τους ή τις υπηρεσίες τους σε ενδιαφερόμενα μέλη παίρνοντας ως αντάλλαγμα Κουκούτσια, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για αντίστοιχα αγαθά ή υπηρεσίες που προσφέρονται από άλλα μέλη του Δικτύου.
Κάθε αγαθό, γνώση, επάγγελμα, κλίση όπως και κάθε τέχνη, χόμπι κλπ. μπορεί να προσφέρεται μέσα στα πλαίσια που ορίζονται από τους Όρους Χρήσης του Δικτύου, τους οποίους σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά" δεν αποτελεί μια ακόμα πλατφόρμα πλουτισμού ή ανταγωνιστικότητας, αλλά ένα εργαλείο για τον επαναπροσδιορισμό των αναγκών στα πλαίσια μιας οικονομίας που υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages