Η ώρα της κρίσης για το τραπεζικό σύστημα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ώρα της κρίσης για το τραπεζικό σύστημα

Ανακοινώνονται σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα. Σήμερα το απόγευμα θα ανακοινώσουν οι ελληνικές τράπεζες τα προσωρινά αποτελέσματα της χρήσης 2011, από τα οποία θα καταδειχθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τους ιδιώτες μετόχους.
Στις οικονομικές καταστάσεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα θα καταγράφονται οι απώλειες από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και όχι οι συνολικές προβλέψεις βάσει της έκθεσης της BlackRock για την πορεία των επισφαλών δανείων την προσεχή τριετία.
Πάντως οι συνολικές ζημιές για το σύστημα από το PSI και τις προβλέψεις της BlackRock ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ εξατμίζοντας τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών, τα οποία δεν ξεπερνούν σήμερα τα 31 δισ. ευρώ. Το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας με τα ομόλογα του EFSF ύψους 25 δισ. ευρώ που έλαβε θα καλύψει ή θα εγγυηθεί τις απαιτούμενες αυξήσεις κεφαλαίου βάσει των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν σήμερα.
Καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη η συμμετοχή των ιδιωτών, εξέλιξη αυτή φέρνει τις τράπεζες ένα βήμα πριν από την κρατικοποίηση, κάτι που δεν θα συμβεί πάντως σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν ξεκαθαρίσει πως οι βιώσιμες ιδιωτικές τράπεζες δεν θα κρατικοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages