Πεθαμένοι και Αλβανοί...στο μεγάλο σκάνδαλο Φ.Π.Α. στη Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πεθαμένοι και Αλβανοί...στο μεγάλο σκάνδαλο Φ.Π.Α. στη Πελοπόννησο

Αγρότης στη Μεσσηνία υπέβαλλε μετά θάνατον αίτηση επιστροφής ΦΠΑ.Ακόμη και νεκρούς εμφάνιζαν ως δικαιούχους τα κυκλώματα διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων στην Πελοπόννησο που κέρδιζαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις επιστροφές ΦΠΑ.Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr η έρευνα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια το πολυπλόκαμο κύκλωμα των χονδρεμπόρων, το οποίο μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο μεσαζόντων που διακινούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε όλη την Πελοπόννησο, κατάφεραν να αδειάσουν από τα κρατικά ταμεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!Στη Μεσσηνία «εντοπίστηκε δικαιούχος για τον οποίο υπεβλήθη αίτηση επιστροφής ΦΠΑ δυο μήνες μετά το θάνατο του», αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Pheme.gr
Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, το κύκλωμα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την επιχείρηση παραγωγής πλαστών εικονικών τιμολογίων, βάζοντας ως ενδιάμεσους συνεργάτες τους αγρότες, όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά όλης της χώρας, έχει τη βάση του στην Αθήνα. Με ενδιάμεσους συνεργάτες εμπόρους τροφίμων, φρούτων και αγροτικών προϊόντων, η διακίνηση των πλαστών τιμολογίων πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.Στην περίπτωση της Πελοποννήσου το στρατηγείο των διακινητών πλαστών και εικονικών τιμολογίων βρέθηκε στον κάμπο της Τριφυλίας. Aπό εκεί τα τιμολόγια μοιράζονταν στους αγρότες της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι είδαν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να βγάλουν χωρίς κόπο και ιδρώτα ένα έξτρα εισόδημα, το οποίο ετησίως ανέρχονταν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ήταν τόσο μεγάλα τα κέρδη που πολλοί αγρότες μπήκαν στον πειρασμό να «βαπτίσουν» αγρότες, ακόμη και τους αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες που δούλευαν στα χωράφια τους, εισπράττοντας επιπλέον κέρδη. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος του ΣΔΟΕ. «Σε άλλες δε περιπτώσεις προέβαιναν σε έναρξη επιτηδεύματος ως αγρότη κανονικού καθεστώτος σε υπαλλήλους-εργάτες τους»! Καθώς το χρήμα έρεε άφθονο, πολύ γρήγορα οι δεσμίδες των πλαστών τιμολογίων είχαν γίνει η βασική νομισματική μονάδα, η οποία καθόριζε όλες τις συναλλαγές του κυκλώματος, υποκαθιστώντας ακόμη και τα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι γινόντουσαν ακόμη και προεξοφλήσεις τιμολογίων «τοις μετρητοίς», και μάλιστα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ακόμη και 25.000 ευρώ.Αλλοδαποί που εργάζονταν στα χωράφια, αντί αμοιβής ελάμβαναν τιμολόγια, τα οποία θα εισέπρατταν και αυτοί με τη σειρά τους, ένας από τους δικαιούχους αυτούς που πληρώθηκε με τιμολόγια είναι και ο Spahiu Ilmi από την Αλβανία, αλλά και ο γηγενής Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τι αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους δυο εργάτες. Το κύκλωμα προέβαινε «σε έναρξη επιτηδεύματος ως αγρότη κανονικού καθεστώτος σε υπαλλήλους-εργάτες τους, όπως στον Spahiu Ilmi, αλβανικής καταγωγής και στον Μιχαλόπουλο Αλέξανδρο, στους οποίους όφειλαν χρήματα και τα θα συμψήφιζαν με την επιστροφή του ΦΠΑ που θα λάμβαναν, καταθέτοντας τα τιμολόγια που οι ίδιοι θα τους προμήθευαν»! Επιμέλεια Ι.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages