Μας οδήγησαν σε φτώχεια, θα τους ψηφίσουμε άραγε; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μας οδήγησαν σε φτώχεια, θα τους ψηφίσουμε άραγε;

Ενδεικτικά της δραματικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει πανευρωπαϊκή έρευνα για την φτώχεια, με την χώρα μας να κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Βουλγαρία!
Είναι χαρακτηριστικό όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πως το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012. Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ένας στους δύο Έλληνες (51%) σε ότι αφορά τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς δουλειά στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, ο ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει λογαριασμούς. Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Επτά στους δέκα (73%) παραδέχονται ότι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, για έναν στους δύο (45%) η εξόφληση των λογαριασμών αποτελεί πηγή μόνιμου άγχους, ενώ για το 28% των ερωτηθέντων η αποπληρωμή των υποχρεώσεων είναι πλέον αδύνατη.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages