Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Στην ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, ενώ θα πρέπει να αποφασίσει και για τις βασικές κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού 2013.
Ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια σχετική προεργασία, ώστε η νέα κυβέρνηση να μην ξεκινήσει εξ αρχής τη κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου της περιόδου 2013-2015.
Σημειώνεται πως οι νέες δημοσιονομικές πολιτικές που θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθεσμο θα περιληφθούν και στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα βασικά μεγέθη του οποίου πρέπει να ακολουθούν τις κατευθύνσεις της νέας δανειακής σύμβασης.
Πάντως, η νέα κυβέρνηση με την ανάληψη των καθηκόντων της θα κάνει αγώνα ταχύτητα για να κλείσει μια σειρά εκκρεμοτήτων.
Ειδικότερα, εντός του Μάιου θα πρέπει να προσδιορισθούν οι περικοπές δαπανών για την διετία 2013 – 2014 και να προωθηθεί προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Ακόμη, η νέα Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει την νομοθετική ρύθμιση για τις μειώσεις των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια κατά 12%, ενώ θα προσδιοριστεί και το πλεονάζον προσωπικό των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.
Θα υπάρξει περαιτέρω εφαρμογή της νομοθεσίας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ θα προωθηθούν και οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages