Η «Ηλέκτωρ» του Μπόμπολα θέλει Καλαμάτα για τα σκουπίδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η «Ηλέκτωρ» του Μπόμπολα θέλει Καλαμάτα για τα σκουπίδια

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν χθες στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας για την επεξεργασία των σκουπιδιών με κινητό σύστημα δεματοποίησης των αδρανών, κομποστοποίησης των οργανικών και διαλογής των ανακυκλώσιμων. Είναι προσφορές της "Ηλέκτωρ", που ελέγχεται από την οικογένεια Μπόμπολα, της "RAM" του Θόδωρου Ρέντζου και της "Μεσόγειος".
Σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο που έγινε στα δικαιολογητικά, η προσφορά της «RAM» φαίνεται ότι έχει πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα. Πιο κοντά στο να πάρει το έργο εκτιμάται ότι βρίσκεται η «Ηλέκτωρ», δεδομένου ότι συμμετείχε και στον προηγούμενο διαγωνισμό με ανταγωνιστική προσφορά.
Σημειώνεται ότι εταιρίες που ελέγχονται από την οικογένεια Μπόμπολα έχουν μπει για τα καλά στην Καλαμάτα, τόσο με το έργο του αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού δακτυλίου όσο και με την απ’ ευθείας ανάθεση του υπόγειου πάρκινγκ στην Αριστομένους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.452.100 ευρώ και αφορά χρονική περίοδο ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλο ένα.
Χθες έγινε ο διαγωνισμός και για τη μεταφορά των σκουπιδιών, ο οποίος όμως απέβη άκαρπος, αφού δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.
Επίσης χθες το απόγευμα έγινε σύσκεψη στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με τους δημάρχους των πρωτευουσών των Νομών, για το ζήτημα των σκουπιδιών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι θα ζητούσαν από τον περιφερειάρχη να έχουν εκείνοι λόγο και ρόλο για την κατανομή των κονδυλίων που διαχειρίζεται η περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Φαίνεται ότι οι δήμαρχοι διαφωνούν με το σχεδιασμό της Περιφέρειας, για την προμήθεια κομποστοποιητών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι να εφαρμοστεί η ολική διαχείριση, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια. Στ. Μαρτίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages