Μηνύσεις σε Λοβέρδο και Μπέζο ετοιμάζει ο Κεχαγιάς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μηνύσεις σε Λοβέρδο και Μπέζο ετοιμάζει ο Κεχαγιάς

Σε μηνύσεις κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως δήλωσε χθες στο «Θ», ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Κεχαγιάς. Αιτία η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναφέρει ότι ο κ. Κεχαγιάς «σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου».
Ο κ. Κεχαγιάς από την πλευρά του δηλώνει ότι στο πόρισμα, το οποίο και μας γνωστοποίησε, δεν υπάρχει κατηγορία για οικονομική ζημία του Δημοσίου, αλλά μόνο πρόταση για παραπομπή του στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, για τον κ. Κεχαγιά, στο πόρισμα, που εκδόθηκε το 2009, προτείνεται:
«Η παραπομπή του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσοκομείου, ιατρού, ορθοπαιδικού κου Γ. Κεχαγιά στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για παράβαση του ν. 3528/07, άρθρο 107, παράγραφος 1, εδάφιο στ “αμέλεια καθώς και ατελή …εκπλήρωση του καθήκοντος” όσον αφορά στην άρνηση συμμόρφωσης με την αρ. 15/16-11-05 (Θ-ΕΗΔ14) απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και σύμφωνα με την οποία προκειμένου να διενεργηθεί μία εγχείρηση, θα έπρεπε ως διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για την έγκριση ή την προέγκριση των δαπανών των χειρουργικών υλικών».
Επίσης, στο πόρισμα σημειώνεται ότι με το δεδομένο πως από ορισμένες καταθέσεις μαρτύρων, προκύπτουν ενδείξεις ύπαρξης τυχόν ποινικών ευθυνών, «προτείνεται η αποστολή του παρόντος πορίσματος ΕΔΕ (με συνημμένες τις καταθέσεις των μαρτύρων) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσσηνίας για τον έλεγχο ύπαρξης και απόδοσης αυτών εφόσον προκύψουν».
Ο κ. Κεχαγιάς δηλώνει ότι πάντοτε ενήργησε για το καλό της υγείας και της ζωής των ασθενών, ενώ στην κατάθεσή του, που περιλαμβάνεται στο πόρισμα, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Την αναφερόμενη εγκύκλιο που επιβάλλει από όλη την Ελλάδα μόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ιδιαιτέρως στους ασθενείς της Ορθοπαιδικής Κλινικής να χάσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να υποστούν τις ιδιαιτερότητες και περιορισμούς των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, γεγονός το οποίο είναι πέραν πάσης αμφιβολίας παράνομο και άδικο, το κατήγγειλα εγγράφως στο Διοικητή και προφορικώς στο Δ.Σ. εν συνεδριάσει, με σκοπό την άρση της παρεξηγήσεως και της αδικίας που δημιουργεί η εν λόγω εγκύκλιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages