Ερώτηση Πατσαρίνου για το Φιλιατρινό Φράγμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ερώτηση Πατσαρίνου για το Φιλιατρινό Φράγμα

Ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος και ε­πι­κε­φα­λής της «Α­γω­νι­στι­κής Συ­νερ­γα­σί­ας Πε­λο­πον­νή­σου» Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος κα­τέ­θε­σε ε­ρώ­τη­ση στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό συμ­βού­λιο για την κα­τα­σκευ­ή του  Φι­λι­α­τρι­νού φράγ­μα­τος.Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πα­τσα­ρί­νος α­να­φέ­ρει στην ε­ρώ­τη­ση τα ε­ξής:«Το πα­ρα­πά­νω έρ­γο εί­ναι το ση­μαν­τι­κό­τε­ρο α­να­πτυ­ξια­κό έρ­γο το ο­ποί­ο ε­κτε­λεί­ται στη Δυ­τι­κή Μεσ­ση­νί­α, για­τί μπο­ρεί να συμ­βάλ­λει στην πε­ραι­τέ­ρω α­νά­πτυ­ξη του πρω­το­γε­νούς το­μέ­α στο Δή­μο Τρι­φυ­λί­ας. Ε­νώ έ­χει ε­κτε­λε­στεί έ­να με­γά­λο μέ­ρος του στα­μά­τη­σαν οι ερ­γα­σί­ες α­πό την α­νά­δο­χο ε­ται­ρεί­α α­πό 28/11/2013.
Έ­χον­τας υ­πό­ψη ό­τι:
1) Δεν έ­χει γί­νει ε­νη­μέ­ρω­ση και ου­σι­α­στι­κός δι­ά­λο­γος με την το­πι­κή κοι­νω­νί­α και τους εν­δι­α­φε­ρό­με­νους φο­ρείς για τη χρη­σι­μό­τη­τα του έρ­γου, τα προ­βλή­μα­τα που υ­πάρ­χουν, τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα και τα νέ­α δε­δο­μέ­να που θα προ­κύ­ψουν.
2) Το κυ­ρί­ως έρ­γο α­φο­ρά την κα­τα­σκευ­ή του φράγ­μα­τος και την κα­τα­σκευ­ή του κυ­ρί­ως α­γω­γού με­τα­φο­ράς του νε­ρού, που ξε­κι­νά α­πό το φράγ­μα, χω­ρίς να πε­ρι­λαμ­βά­νει τα α­πα­ραί­τη­τα συ­νο­δά έρ­γα της άρ­δευ­σης (δε­ξα­με­νές, δί­κτυ­ο), προ­κει­μέ­νου το έρ­γο να εί­ναι αυ­το­τε­λές και α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό.
3) Ι­σχύ­ει η 105907/17-7-2006 α­πό­φα­ση έγ­κρι­σης των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων του πα­ρα­πά­νω κυ­ρί­ως έρ­γου που με­τα­ξύ των άλ­λων α­να­φέ­ρε­ται: α) σε άρ­δευ­ση έ­κτα­σης 22.000 στρεμ­μά­των, β) στον τρό­πο ε­νη­μέ­ρω­σης και πα­ρέμ­βα­σης του Υ­πουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού, γ) στην α­νάγ­κη σύν­τα­ξης δα­σο­τε­χνι­κής με­λέ­της α­πό τον κύ­ριο του έρ­γου και χα­ρα­κτη­ρι­σμού των ε­κτά­σε­ων α­πό τη δα­σι­κή υ­πη­ρε­σί­α, δ) στη δη­μι­ουρ­γί­α φο­ρέ­α υ­λο­ποί­η­σης και λει­τουρ­γί­ας του έρ­γου ό­που θα κα­τα­γρα­φεί ποι­ο­τι­κά και πο­σο­τι­κά κά­θε στοι­χεί­ο που α­φο­ρά τη λει­τουρ­γί­α του έρ­γου, ε) ο­ρι­σμό υ­πεύ­θυ­νου για την τή­ρη­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων α­πό την αρ­μό­δια υ­πη­ρε­σί­α της Πε­ρι­φέ­ρειας στο νο­μό.
4) Στην τε­λευ­ταί­α συ­νε­δρί­α­ση (24/2/2014) του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου ήλ­θε σαν θέ­μα η Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων (ΜΠΕ) για τα υ­πό­λοι­πα συ­νο­δά έρ­γα της άρ­δευ­σης για έ­κτα­ση 28.000 στρ. (αύ­ξη­ση 22%) και σαν τρο­πο­ποί­η­ση – α­να­νέ­ω­ση της πα­ρα­πά­νω α­πό­φα­σης των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages