«Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο»

  • Πότε θα μειωθούν οι φόροι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  • Τι προβλέπει το νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Πότε θα μειωθούν οι φόροι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

  • Τα βασικά σημεία του σχεδίου «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» παρουσίασε στο EuroworkingGroup, η ελληνική πλευρά

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και μειώσεις φόρων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε φυσικά πρόσωπα καθώς και στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, μόλις το επιστρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο: «Σε συνθήκες σοβαρής οικονομικής κρίσης και επιτακτικής ανάγκης εξοικονόμησης πόρων, η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι δύσκολη. Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει και τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα συνεχίσουν να παράγουν αποτελέσματα, η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών θα υλοποιηθεί». Αρχικά, επισημαίνεται, ότι στόχος είναι να μειωθεί σταδιακά η φορολογία των κερδών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, μετά τη μεγάλη μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης». 

Επιπλέον, επισημαίνεται, «η μείωση των φόρων επί των έμμεσων παραγόντων της παραγωγής ( π.χ. της ενέργειας), στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και του εξορθολογισμού στις σχετικές αγορές, θα πρέπει επίσης να επιδιωχθεί». Τέλος, σημειώνεται ότι στοχευμένες δράσεις θα πρέπει να προωθηθούν για την "ανακούφιση" από τις φορολογικές επιβαρύνσεις σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, καθώς και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των φυσικών προσώπων».

«Προσδοκούμε ότι σε μια δεκαετία η παραγωγική δομή της Ελλάδας θα έχει αλλάξει ριζικά. Σημαντικοί πόροι θα κατευθύνονται στις επενδύσεις αντί της κατανάλωσης, η απασχόληση θα έχει αυξηθεί ουσιωδώς και μεγάλο μέρος του παραγόμενου προϊόντος θα εξάγεται, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σύγκλιση με τις χώρες της ευρωζώνης, η οποία όμως θα στηρίζεται σε υγιείς οικονομικές βάσεις» σημειώνεται στα συμπεράσματα του κειμένου το οποίο στηρίχτηκε στις μελέτες που εκπόνησαν το τελευταίο 12μηνο το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ και η McKinsey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages