Αλαλούμ στην αγορά - "Ραβασάκια" στους εμπόρους του Πύργου μοίρασαν άγιες μέρες οι Επιθεωρητές Εργασίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αλαλούμ στην αγορά - "Ραβασάκια" στους εμπόρους του Πύργου μοίρασαν άγιες μέρες οι Επιθεωρητές Εργασίας

Ξέθαψαν ανενεργό βασιλικό διάταγμα που επιτάσσει το άνοιγμα των καταστημάτων τη Μ. Παρασκευή μετά τη 1 το μεσημέρι

«Παγανιά» στην αγορά του Πύργου, βγήκαν χθες υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εφαρμόζεται στην πράξη, ένα «ανενεργό» και ξεχασμένο βασιλικό διάταγμα του 1966 (!), το οποίο ανέφερε ότι για θρησκευτικούς σκοπούς (εκκλησιασμός υπαλλήλων) τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή θα πρέπει να ξεκινούν τη λειτουργιά τους μετά τη 1 το μεσημέρι!
Η εμφάνιση των Επιθεωρητών Εργασίας, προκάλεσε τεράστιο αλαλούμ στους καταστηματάρχες του Πύργου καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρίσκονταν εντος των επιχειρήσεων τους και έμειναν έκπληκτοι όταν τους παρέδωσαν «ραβασάκι» με το οποίο τους καλούσαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις εντός πέντε ημερών, μέχρι την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή. Εξηγήσεις προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την παρουσία τους, στα καταστήματα τους!Το ζήτημα ωστόσο είναι, ότι δεν προηγήθηκε καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου προκειμένου να προειδοποιήσει τους καταστηματάρχες αλλά ούτε καν στην Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων (ΕΣΕΕ).
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Γιώργος Ανδριόλας, «κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αποφάσισαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, να ξεθάψουν ένα ανενεργό βασιλικό διάταγμα, δημιουργώντας αναταραχή και αναστάτωση στην αγορά». Μάλιστα επισήμανε ότι ήδη αρκετοί καταστηματάρχες, δέχτηκαν την επίσκεψη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, και έμειναν άφωνοι όταν τους ενημέρωσαν πως θα πρέπει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν είχαν κλειστό το κατάστημα τους! «Πότε οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να λάβουν τις σχετικές νομικές συμβουλές τη στιγμή που ως γνωστόν μεσολαβεί το Μ. Σάββατο, η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα όπου τα δικηγορικά γραφεία είναι κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages