"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ", ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΔΑΠ-ΤΑΤΟΥΛΗ SOSστε το νερό της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ", ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΔΑΠ-ΤΑΤΟΥΛΗ SOSστε το νερό της Πελοποννήσου

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΕΥΔΑΠ
Στο σφυρί και τα νερά της Πελοποννήσου...«Το άρθρο 9 της συμφωνίας προβλέπει μη δημοσιοποίηση των ... όρων, εάν δεν θέλει η μία πλευρά»
Στα χέρια ξένων εταιρειών κινδυνεύει να περάσει η διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου μέσω συμφωνίας με μυστικούς όρους -όπως καταγγέλλεται- που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με την -προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ- ΕΥΔΑΠ, όπως αποκαλύπτει η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία που θα αγοράσει την ΕΥΔΑΠ, παίρνει επίσης τη διαχείριση όλων των επίγειων και υπόγειων υδάτων της Πελοποννήσου. Λίμνες, ποτάμια, πηγές, πηγάδια, στέρνες, γεωτρήσεις για άρδευση θα ανήκουν σε μια ιδιωτική εταιρεία. Μεγάλη πιθανότητα οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι και πάλι οι μνηστήρες της ΕΥΑΘ, η γαλλική Suez και η ισραηλινή Mekorot, βλέπουν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, που ξεκίνησαν καμπάνια συλλογής υπογραφών για να εμποδίσουν την πώληση.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.) και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, Μαργαρίτα Καρλαύτη, σημαντικά ερωτηματικά για το μέλλον των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου είχαν εγερθεί το 2012, όταν είχε ανακοινωθεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages